DISTRIBUCIÓ

El Corte Inglés afronta el cessament del seu president

L'encara president, Dimas Gimeno, assegura que "impugnarà" el consell que decidirà el seu cessament

zentauroepp42422058 barcelona  barcelon s  06 03 2018    economia    el presiden180613112055

zentauroepp42422058 barcelona barcelon s 06 03 2018 economia el presiden180613112055 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Jordi Jon Pardo

El consell d’administració del grup El Corte Inglés es reunirà avui dijous a les 12 hores per cessar el seu president, Dimas Gimeno, que va arribar al càrrec el setembre del 2014 després de la mort del seu tiet, Isidoro Álvarez, que va estar en la presidència de l’empresa durant 25 anys.

La guerra oberta al si d’El Corte Inglés es remunta precisament a l’elecció de Gimeno com a president. En una societat accionarialment dividida, les germanes Marta i Cristina Álvarez han optat finalment per forçar el cessament del seu cosí com a president de l’entitat. Els seus poders ja havien sigut reduïts amb el nomenament l’octubre del 2017 de Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa com a consellers delegats.

Gimeno, en una entrevista al diari ‘Expansión’, ha qualificat de "tema personal" la convocatòria del consell de demà –en què els partidaris del seu cessament tenen majoria–, i ha afirmat que pensa impugnar-la "a través d’una demanda". També insisteix en una sortida a borsa de la companyia, millores de govern corporatiu i més transparència.

La destitució de Gimeno suposa el final de la gestió empresarial marcada per l’herència de la família Álvarez-Rodríguez després que el consell assenyalés l’actual conseller delegat, Jesús Nuño de la Rosa, com a probable relleu al càrrec a partir de demà.

Gimeno opina que El Corte Inglés "passarà d’una situació dolenta a una altra d’infinitament pitjor", per la qual cosa ha advocat per convocar un altre consell, que ha proposat per al 12 de juliol, "en què es pot abordar un pla de successió del president però també altres temes".

Notícies relacionades

Segons Gimeno, la raó del seu cessament és deguda al plantejament de "centralitzar les compres per reduir despeses". Una àrea, la de compres, sota el paraigua de Florencio Lasaga (un dels homes forts d’Isidoro Álvarez). "Aquest és el veritable motiu del meu cessament", ha assenyalat l’empresari, "un sistema que ha perdurat i que vol continuar fent-ho sigui qui sigui el president", ha explicat.

Sobre De la Rosa, afirma que és "una persona preparada i un professional que ha fet una gran feina i "el candidat més factible", tot i que ha precisat que "fan falta molts anys als grans magatzems per dirigir El Corte Inglés".