BANC D'ESPANYA

Hernández de Cos jura el seu càrrec de governador del Banc d'Espanya davant del Rei

El nomenament suposa una de les últimes decisions administratives del Govern de Rajoy

zentauroepp43705484 graf7696 madrid espa a 11 06 2018 el nuevo gobernador 180611105520 / J J Guillen

zentauroepp43705484 graf7696  madrid  espa a   11 06 2018   el nuevo gobernador 180611105520
67726259-0df1-40d3-b6ea-9655acf8552f-hd-web

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha jurat aquest dilluns el seu nou càrrec davant de Felip VI al palau de la Zarzuela, segons ha informat la Casa Reial.

Hernández de Cos, que substituiràLuis María Linde per a un mandat de sis anys, era fins ara director general d’Economia i Estadística fins que a finals de maig el Govern de Mariano Rajoy va proposar el seu nomenament. Ressalta la seva "gran capacitació tècnica", en particular en assumptes bancaris i monetaris, la seva "independència política" i la seva "experiència i prestigi" al Banc d’Espanya i al Banc Central Europeu (BCE).

Per tant, el nomenament d’Hernández de Cos es va produir dies abans que prosperés al Congrés la moció de Pedro Sánchez contra Mariano Rajoy, finalment avalada i que va provocar la marxa del Govern dels populars i la constitució del nou Executiu socialista.

Entre els reptes que haurà d’afrontar Hernández de Cos hi ha el d’enfortir els canvis en l’estructura actual de l’organisme, sobretot en l’àmbit monetari mentre la banca espanyola estigui sòlida, després de la creació de la Direcció General Adjunta d’Innovació Financera i Infraestructures de Mercat.

Altres prioritats que haurà de tenir en compte el nou governador del BE serà ajudar que les entitats reforcin el seu capital i vigilar que no es produeixi una falta de competència al sector. Igualment, Hernández de Cos accedeix al càrrec en un moment d’especulacions sobre el procés de privatització de Bankia, el termini límit del qual està fixat per al 31 de desembre del 2019, davant de la conformació del nou Govern socialista.

Alta experiència al capdavant

Hernández de Cos, doctor en Economia (UCM) i llicenciat en Ciències Econòmiques, Empresarials i Dret, va iniciar la seva carrera professional el 1997 al Banc d’Espanya, on va ingressar com a titulat del Servei d’Estudis i va treballar en els seus Departaments d’Estudis Monetaris i Financers i de Conjuntura i Previsió Econòmica.

El 2004 es va traslladar a la seu del Banc Central Europeu a Frankfurt, on va exercir el càrrec d’assessor del consell executiu del BCE. Va tornar a Espanya el 2007 per ser nomenat cap de la Divisió d’Anàlisi de Polítiques Econòmiques del Servei d’Estudis del BE, un lloc que va exercir fins a l’any 2015.

Hernández de Cos també va ser membre del Grup d’Envelliment de la Població i Sostenibilitat i del Comitè de Política Econòmica del Consell Ecofin de la Unió Europea, així com del Grup de Treball de Finances Públiques del BCE. Entre el 2010 i el 2015 va exercir la presidència d’aquest grup de treball, sota la dependència del Comitè de Política Monetària.

El nou governador del Banc d’Espanya també va exercir de docent associat al Departament d’Economia de la Universitat Carles III de Madrid i de l’Institut d’Empresa (IE).

Notícies relacionades

El 2015 va ser nomenat director d’Economia i Estadística del Banc d’Espanya, càrrec que ha exercit fins ara al costat del d’altern al governador en el Consell de Govern del Banc Central Europeu; membre del Consell Superior d’Estadística d’Espanya, del Patronat del Centre d’Estudis Monetaris i Financers (Cemfi) i del Patronat i la Comissió Executiva de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea).

Igualment, des del 2016 és membre del Consell de l’International Center for Monetary and Banking Studies (ICMB) i des del 2017 també membre del Comitè Econòmic i Financer de la Unió Europea.