Borsa

L'Ibex conté la respiració davant de la moció de censura

La borsa espanyola queia tot just començar la jornada i després despuntava fins a superar els 9.600 punts

1
Es llegeix en minuts

Els valors del’Ibex 35 es mantenen expectants davant de la moció de censura que està tenint lloc aquest dijous al Congrés de la Diputats, en la que es decidirà si s’obre o no un nou cicle polític a Espanya. La inestabilitat política s’ha traslladat als gràfics de la borsa vorejant la barrera psicològica dels 9.500 i enlairant-se per sobre dels 9.600 en menys de dues hores després de l’inici de la jornada.

Les 35 empreses de l’Ibex arrencaven la jornada sobre els 9.602 punts, després de tancar dimecres amb una lleu recuperació del 0,47%; al seu torn després de la caiguda de dimarts del 2,49%. La data va coincidir amb la caiguda de la borsa italiana, les dificultats de cara a garantir l’estabilitat del nou govern, i l’anunci del debat de la moció de censura contra Mariano Rajoy.

Notícies relacionades

Els valors de l’Ibex han traçat una muntanya russa en les dues primeres hores del matí. Vint minuts després de l’obertura de la borsa, els valors queien fins als9.535  punts, el mínim fins a la redacció d’aquest article. En aquest descens, els únics pesos pesants que han registrat un lleu creixement han estat el BBVA i el Banco Santander, del 0,96% i del 0,76%, respectivament.

Després de la caiguda de les 9.20 hores, els valors de la borsa espanyola han despuntat fins assolir el màxim del matí en els 9.647 punts de les 10.15 hores. Amb un lleugera pujada i baixada en els minuts posteriors, l’Ibex espera expectant els esdeveniments de la cambra legislativa espanyola.