SENSE COST

Uber assegurarà els seus conductors i repartidors autònoms a Europa

L'empresa arriba a un acord amb la francesa Axa

zentauroepp43458661 chp04  par s  francia   23 05 2018   el presidente de uber  180523165334

zentauroepp43458661 chp04 par s francia 23 05 2018 el presidente de uber 180523165334 / CHARLES PLATIAU POOL

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Uber fa un pas més en la transformació de la seva imatge. La companyia ha anunciat aquest dimecres que, a través de la companyia d’assegurances francesa Axa, oferirà a tots els seus conductors i repartidors autònoms a Europa una assegurança que inclourà, a més de l’assegurançad’accident, cobertures que inclouen pagaments per malaltialesions maternitat o paternitat.

Així ho ha comunicat la firma nord-americana. El nou conseller delegat, Dara Khosrowshahi, es reunirà aquest dimecres amb el president de França, Emmanuel Macron. L’assegurança ja s’aplicava en França, i des de l’1 de juny s’estendrà a la resta de països europeus on opera l’empresa.

La mesura donarà cobertura a més de 150.000 socis d’Uber a tot Europa i serà finançada per la plataforma de transport sense cost per als treballadors. Per a la cobertura fora del temps de viatge, va explicar Uber, el conductor ha d’haver completat 150 viatges en les últimes vuit setmanes, mentre que en el cas d’Uber Eats  el requisit és que el repartidor hagi completat almenys 30 entregues en les vuit setmanes prèvies.

"Uber no seria el que és sense conductors ni repartidors", ha declarat Khosrowshahi, que ha remarcat que la decisió ofereix als treballadors la tranquil·litat desitjada a la vegada que en preserva la flexibilitat. 

Notícies relacionades

Per la seva banda, Thomas Buberl, conseller delegat d’Axa, va destacar que la revolució digital ha transformat les maneres de treballar i demanda noves necessitats de protecció. "La nostra associació innovadora amb Uber ha demostrat que un líder mundial en assegurances i una de les més emblemàtiques empreses de la nova economia poden unir les forces amb èxit per acompanyar aquestes transformacions profundes", va afegir.

A Espanya, la cobertura s’aplicarà igualment per a tots els repartidors i conductors autònoms, és a dir, no aquells que pertanyin a empreses de VTC que treballin per a la firma (són aquestes empreses les que han d’assegurar els conductors).

Temes:

Uber