citat a declarar el 5 de juny

El número dos de Montoro, investigat per possible prevaricació i malversació

Els fets estudiats van tenir lloc quan Fernández de Moya era alcalde de Jaén

zentauroepp36346728 fernandez moya171113180852

zentauroepp36346728 fernandez moya171113180852 / Joan Castro ICONNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

José Enrique Fernández de Moya, actual secretari d’Estat d’Hisenda i mà dreta del ministre Cristóbal Montoro, ha sigut citat a declarar coma investigat (el que abans era imputat) per uns possibles delictes de prevaricació administrativa continuada, falsedat en document mercantil, malversació de cabals públics continuat i suborn i tràfic d’influències durant la seva etapa com a alcalde de Jaén.

Segons Cadena Ser Jaén, Fernández de Moya –jaenès com Montoro– haurà de declarar el proper dia 5 de juny al costat d’unes altres tres persones, per decisió del Jutjat d’Instrucció Número 2 de Jaén.

Segons l’informe de diligències prèvies s’"evidencien indicis de comissió de diversos delictes que podrien ser atribuïts a diferents persones, entre elles a l’exalcalde, José Enrique Fernández de Moya". La investigació s’ha iniciat a través d’una denúncia acompanyada d’un informe de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil.

En la seva etapa de primer regidor, Fernández de Moya va arribar a admetre que va cobrar sobresous del PP. A més, també va sortir a la palestra per incomplir en diverses ocasions la regla de despesa i va ser l’encarregat de la intervenció de l’Ajuntament de Madrid.

Garzón en demana la seva dimissió

El diputat d’Units Podem i líder d’Esquerra Unida Alberto Garzón ha demanat la seva dimissió i ha considerat que aquesta actuació deixa "minvada" la confiança en els pressupostos de 2018.

Notícies relacionades

Durant el debat d’esmenes parcials al projecte pressupostari al Ple del Congrés dels Diputats, Garzón ha considerat que per mantenir la credibilitat dels comptes "hauria de dimitir" el secretari d’Estat, que va ser la persona que va defensar el pressupost en el tràmit de Comissió.

Aquests delictes són "prou greus com perquè quedi minvada la confiança en aquests pressupostos", ha argumentat Garzón, que segons la seva opinió "no han d’estar vinculats amb una persona" investigada per cinc delictes.

Temes:

Hisenda