sector aeri

La vaga de controladors a França pot afectar els aeroports espanyols

Un 20% dels vols des d'Orly, Lió i Marsella es veuran perjudicats per l'atur

La vaga de controladors a França pot afectar els aeroports espanyols

CHARLES PLATIAU (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Fins a un 20% dels vols domèstics i internacionals es podrien cancel·lar dimarts, amb origen o destinació als aeroports de les ciutats franceses d’Orly, Lió i Marsella, a causa de la vaga del sector públic a França, a la qual s’han afegit tres sindicats de controladors aeris. Fet que pot afectar diferents operacions relacionades amb aeroports espanyols, com ja ha ocorregut en anteriors vagues de controladors francesos. Aena ha recomanat als passatgers que tinguin previst viatjar que es comuniquin amb la seva aerolínia.

Notícies relacionades

Els sindicats USAC-CGT (Confederació General del Treball), FO (Força Obrera) i UNSA (Unió Nacional de Sindicats Autònoms) han informat l’autoritat d’aviació civil francesa, la Direcció General d’Aviació Civil (DGAC), de les aturades en solidaritat amb els treballadors del sector públic. La DGAC pronostica una "interrupció a tot el país", i recomana que els viatgers parlin amb les seves aerolínies abans de viatjar, per veure si els seus vols podrien retardar-se o cancel·lar-se.

Un total de nou sindicats de funcionaris –que representen uns 5,7 milions d’empleats públics– organitzen aquesta jornada de vaga, la tercera després de les del 10 d’octubre i el 22 de març, en protesta pel projecte del Govern de Macron per reformar l’estatut de l’Administració pública i exigir una millora del seu poder adquisitiu.