GUARDÓ

Premien el Màster Pla Immobiliari de l'Aeroport de Barcelona

Rep una menció d'honor del Consell Europeu d'Urbanistes

zentauroepp42431252 barcelona  07 03 2018 el ministro de fomento inigo de la ser180307130953

zentauroepp42431252 barcelona 07 03 2018 el ministro de fomento inigo de la ser180307130953 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Màster Pla Immobiliari del’Aeroport de Barcelona-El Prat ha rebut a París (França) una menció d’honor del Consell Europeu d’Urbanistes en els XII Premis Europeus de Planificació Urbana i Regional, segons ha informat Aena en un comunicat.

El guardó, atorgat pelConsell Europeu d’Urbanistes, reconeix els projectes que integren els aeroports i les ciutats, i valora el paper que el Màster Pla Immobiliari donarà a l’aeroport barceloní com a porta d’entrada a la innovació.

El lliurament dels premis i les mencions ha tingut lloc a la capital francesa durant l’Assemblea General Anual del Consell Europeu d’Urbanistes. Allà, el cap de la Divisió de Gestió Immobiliària d’Aena, Fernando Gutiérrez Herrero, i Flavio Tejada Gorraiz, responsable de Ciutats d’Arup Europa, han presentat el Màster Pla als assistents a aquesta assemblea. Arup ha sigut l’empresa encarregada de la redacció del Màster Pla.

Els detalls

El Màster Pla Immobiliari de l’Aeroport de Barcelona-El Prat inclourà un màxim de 328 hectàrees, amb 1,8 milions de metres quadrats edificables. "Aquest pla fomentarà la competitivitat econòmica, ja que se centrarà en usos d’alt valor afegit, amb infraestructures intel·ligents que desenvoluparan models econòmics innovadors i sistemes de gestió eficients. A més, comptarà amb un disseny territorialment responsable, amb un escrupolós respecte al medi ambient," afirma Aena.

Partint de la preservació dels valors ambientals i etnogràfics del Delta del Llobregat, el Màster Pla Immobiliari preveu la conservació ambiental de 215 hectàrees de terreny, integrant els paisatges naturals i millorant-los.

Entre d’altres, s’assentaran les condicions per a la implantació d’activitats empresarials destinades a l’e-commerce,  com un nou pol a nivell europeu, destinant 75 hectàrees per a la integració de les activitats de càrrec i el comerç electrònic, un concepte dissenyat per donar cabuda a les tipologies de nova generació, incloent-hi altres activitats de gran valor afegit com ara oficines, I+D+i, Centres de Protecció de Dades, etc.

Contempla també un parc logístic de 58 hectàrees, amb capacitat per desenvolupar més de 280.000m² d’edificacions logístiques a la primera corona metropolitana.

Les zones de les terminals T1 i T2 es reinventaran per conformar un espai atractiu per a la ubicació d’empreses i activitats amb vocació internacional. Basades en les connexions amb el transport públic, els espais existents allotjaran una àmplia oferta d’oficines, hotels, oferta comercial i de restauració, així com centres de negocis, lleure, zones obertes, etc. per als passatgers i els treballadors de l’aeroport.

Notícies relacionades

El Màster Pla donarà resposta a la demanda creixent de manteniment d’aeronaus, generades tant per trànsits actuals com futurs. Aquest àrea que es destinarà al manteniment d’aeronaus, es veurà complementada amb una aposta per la Indústria 4.0. Es crearà un espai que combini el desenvolupament de plataformes tecnològiques, amb la fabricació i el manteniment.

"Amb aquestes actuacions, l’Aeroport de Barcelona-El Prat es concep com un nou impulsor de l’economia regional, a través d’un projecte responsable amb el territori que generarà més d’1,8 milions de metres quadrats d’activitats econòmiques. Un espai que es conformarà al llarg dels propers 20 anys per al desenvolupament total dels quals s’estima una inversió necessària de 1.264 milions d’euros per part dels agents involucrats", destaca Aena.