COMERÇ

Els pagaments de més de 30 euros es podran fer amb alternatives als diners en efectiu

comercio

comercio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els comerços espanyols hauran d’oferir als seus clients la possibilitat de pagar en altres sistemes que no sigui en diners en efectiu si la compra supera els 30 euros. Aquesta és una de les mesures incloses en l’avantprojecte de llei de serveis de pagament que ha aprovat avui el Consell de Ministres i que trasllada la directiva europea 2015/2366. Segons l’avantprojecte, l’instrument de pagament alternatiu als diners en efectiu s’haurà d’anunciar en algun lloc visible del local, establiment o instal·lacions de l’empresari o professional.

El projecte inclou també la reducció de 150 a 50 euros les pèrdues màximes que un client haurà d’assumir en el cas que es produeixi una operació de pagament no autoritzada com a conseqüènciad’"ús fraudulent, pèrdua o robatori de la targeta o un altre instrument de pagament", segons ha recalcat el Ministeri d’Economia. 

Notícies relacionades

La nova regulació europea en matèria de pagaments comporta canvis en la indústria, ja que dona accés a tercers a la infraestructura dels bancs.