nous negocis

Aeinnova: Recicladors d'energia

Aeinnova inverteix 1,4 milions per desenvolupar un dispositiu que converteix la calor en electricitat

Banc Sabadell i CXC Renovables han entrat en el capital després de l'última ronda de finançament

zentauroepp43385722 ra l aragon s  presidente y cofundador de aeinnova180518113550

zentauroepp43385722 ra l aragon s presidente y cofundador de aeinnova180518113550

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

La tecnologia no és nova, però el producte és disruptiu. Això és el que asseguren els fundadorsd’Aeinnova  –una‘start-up’amb seu a Terrassa que va néixer com una spin-off’ de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 2014, que estan a punt de desenvolupar un dispositiu que converteix la calor que es genera durant els processos industrials en electricitat.

La principal novetat és que el producte d’Aeinnova no necessita cables ni bateries, i això suposa un estalvi considerable tant en la fabricació com en el manteniment del producte. A més, s’elimina el risc associat a les avaries a les bateries, que en entorns fabrils representa un perill considerable. "És la tecnologia que s’utilitza a les sondes espacials des dels anys 70, així que l’eficàcia ja està demostrada", comenta David Comellas, conseller delegat de l’empresa.

El capital, tant públic com privat, dona crèdit a la idea. La companyia ha tancat fa poc una ronda d’1,4 milions d’euros, 650.000 dels quals corresponen a una subvenció de la Comissió Europea a través del programa Life i la resta l’ha aportat Banc Sabadell, CXC Renovables i l’acceleradora d’empreses Innoergy, que ja estava en el capital.

Anteriorment, la companyia ja havia rebut una subvenció de 200.000 euros del Ministeri d’Economia, a través del CDTI, i una inversió d’Esada Ban per valor de 225.000 euros. Després d’aquestes dues rondes, els fundadors controlen el 60% de les accions.  L’equip d’Aeinnova està format per dotze persones amb Raúl Aragonés, com a president i cofundador, i Comellas al capdavant.

Sensors industrials

Notícies relacionades

Comellas confia a facturar mig milió d’euros aquest any. No obstant, aquests primers ingressos procediran de la venda de sensors –també sense cables ni bateries– per mesurar diferents mètriques a les plantes de producció de les indústries. Aquest producte s’ha batejat com a 'Indu-eye' i hauria de començar a comercialitzar-se abans que s’acabi l’any. L’aparell que reciclal’energia calòrica residual i la converteix en electricitat encara trigarà a veure la llum, gairebé un any i mig, principalment perquè necessita diverses certificacions i homologacions, explica Comellas

Els sectors que més es beneficiaran de la tecnologia d’Aeinnova, segons apunten des de la ‘start-up’, són el petroquímic, el paperer, el metal·lúrgic,l’alimentari  il’automobilístic. De fet, l’empresa ja ha començat proves pilot a la refineria de Repsol a Puertollano i la planta de Seat a Martorell i aviat farà el mateix en instal·lacions de Bodegas Torres i Cementos Molinos.