inversió

Josep Lluís Sanfeliu deixa Ysios Capital

L¿inversor crea la societat Asabys Partners, establerta a Barcelona i enfocada a la tecnologia i la innovació en salut

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Josep Lluís Sanfeliu ha decidit deixar Ysios Capital, gestora espanyola líder en inversions en el sector biotecnològic i de la qual va ser un dels fundadors.

Després d’11 anys com a soci de la gestora, ha optat per emprendre un nou camí professional i engega una nova firma d’inversió, Asabys Partners, amb base a Barcelona i especialitzada en innovació, tecnologia i salut. Ysios forma part de les companyies que durant els últims mesos han canviat el seu domicili social. En aquest cas, de Barcelona a Sant Sebastià.  

Ysios Capital, de cara al seu tercer fons, centrarà la seva estratègia d’inversió exclusivament en companyies de biotecnologia, desenvolupadores de nous fàrmacs, mentre que Asabys desplegarà la seva activitat d’inversió principalment en l’àmbit de la tecnologia innovació al sector de la salut i de manera secundària en companyies de biotecnologia només en fase de llavor.

Ysios Capital i Asabys seran firmes complementàries en un mercat en creixement en el qual cada vegada es requereix un enfocament més gran i més especialització.

Altres professionals

Notícies relacionades

Fundada el 2008, Ysios té 190 milions d’euros en gestió distribuïts en dos fons: Ysios BioFund I, que està en plena fase de desinversió, i Ysios BioFund II Innvierte, que al llarg d’aquest any farà la seva tretzena i última inversió.

A Asabys Partners, Sanfeliu disposa de professionals amb trajectòria especialitzada en l’àmbit de la inversió professional i del capital risc com a socis. La gestora s’enfocarà en el segment de la ciència, la tecnologia, la innovació i la salut.