Sector energètic

El consell de Saeta dona llum verda a l'opa de Brookfield

El consell d'administració de la companyia de renovables ha votat per unanimitat acceptar l'oferta pública d'adquisició del fons canadenc a 12,2 euros per acció

acs

acs

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consell d’administració de Saeta Yield ha emès una opinió favorable, per unanimitat, sobre l’oferta pública d’adquisició (opa) llançada pel fons canadenc Brookfield Asset Management, a través de Terp Spanish HoldCo, sobre la totalitat de la seva capital i a un preu de 12,20 euros per acció.

En un informe, publicat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el màxim òrgan de decisió de la companyia de renovables valora positivament el preu d’oferta, així com les condicions de l’opa, com que la contraprestació sigui en efectiu. Els accionistes de Saeta Yield tenen de termini fins a l’1 de juny per acudir a l’opa, una operació que va ser aprovada el 27 d’abril per la CNMV.

Brookfield va anunciar la seva opa al febrer, després d’assolir un acord amb ACS (24,21 %), GIP (24,01 %) i altres accionistes de Saeta que, en el seu conjunt, controlen un 50,338% del capital de l’empresa d’instal·lacions renovables.

La contraprestació oferta suposa valorar Saeta en una mica més de 995 milions d’euros. No obstant això, se situa per sota dels actuals preus de cotització, ja que les accions de Saeta van tancar la sessió de dimecres a un preu unitari de 12,38 euros.

El 15 de gener passat, Saeta va confirmar el "potencial interès" d’una filial del fons canadenc Brookfield a comprar-la, encara que en aquell moment va assegurar no tenir certesa que es presentés una oferta.

L’operació s’ha aprovat en paral·lel al’opa llançada per ACS (Hochtief) sobre Abertis, companyia que comprarà juntament amb la que va ser la seva rival en la licitació per la concessionària, la italiana Atlantia. 

Saeta: una empresa en creixement

Notícies relacionades

Saeta Yield va aconseguir un benefici net de 7,8 milions d’euros el primer trimestre del 2018, la qual cosa suposa multiplicar per sis el resultat obtingut en el mateix període de l’any anterior. L’empresa ha justificat el seu creixement com a fruit de l’"èxit" de l’estratègia de generació de valor i d’internacionalització, amb compres a l’Uruguai i Portugal.

Entre el gener i el març, els ingressos van augmentar un 29%, fins als 90,8 milions d’euros, a causa, principalment, de la incorporació de les plantes internacionals i a la bona producció eòlica registrada a Espanya. Concretament, un 36,2% dels seus ingressos procedeixen dels actius eòlics a Espanya, un 44,5% dels actius termosolars i un 19,2% dels actius internacionals. 

Temes:

Energia