A través de Qover

Deliveroo ofereix una assegurança gratuïta als 'riders'

Aquests treballadors autònoms, coberts per la nova pòlissa contra lesions i accidents

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Europa Press

Deliveroo ofereix una assegurança d’accidents gratuïta a tots els 'riders' que col·laboren amb la companyia a Espanya i a la resta dels mercats en què opera, segons ha informat aquest dimarts la companyia. A través de Qover, aquesta nova assegurança permetrà als 'riders' que col·laboren amb Deliveroo reclamar els costos de períodes d’incapacitat si no poden treballar com a resultat d’un accident o lesió mentre reparteixen. La cobertura de l’assegurança serà efectiva per a tots els 'riders' i els seus substituts amb independència del mitjà de transport.

Els 'riders' que col·laboren amb Deliveroo també tindran accés a una assegurança de responsabilitat civil, amb característiques úniques en el sector, segons la companyia, com la cobertura del substitut del 'rider', que cobrirà fins als cinc milions d’euros. A més, l’assegurança també s’aplicarà mentre els 'riders' estan fora del seu vehicle de repartiment i a aquells que realitzen els lliuraments a peu.

Així, tots els 'riders' estaran coberts automàticament i de manera gratuïta per aquesta nova pòlissa contra lesions i accidents, i se’ls inscriurà automàticament en la cobertura de responsabilitat pública. L’assegurança d’accidents entrarà en vigor al maig, mentre que la responsabilitat de tercers ho farà entre maig i juliol.

En concret, la cobertura del paquet d’assegurances inclou mesures com fins al 75% de l’ingrés brut mitjà per incapacitat temporal de fins a 30 dies; fins a 7.500 euros en despeses mèdiques; 50 euros per nit a l’hospital fins a dos mesos i fins a 2.000 euros en tractaments dentals. La pèrdua de la vista, audició, parla i extremitats també forma part de la cobertura integral, igual com lesions com la dislocació de genolls o canells.

"Protegir la flexibilitat"

S’aplica a tots els 'riders' mentre estiguin connectats a l’aplicació Deliveroo i estiguin disponibles per rebre encàrrecs, fins a una hora després de tancar la sessió.

Notícies relacionades

"El llançament d’aquesta assegurança persegueix protegir la flexibilitat que, segons diverses enquestes de la companyia, és un dels aspectes més valorats pels 'riders', així com oferir-los una seguretat més gran mentre col·laboren amb els repartiments de Deliveroo", ha destacat la companyia.

D’altra banda, la companyia ha mostrat la seva voluntat d’aprofundir en la cobertura de l’assegurança i oferir més beneficis als 'riders', tot i que, si ho fes, correria el risc que la col·laboració entre Deliveroo i aquest col·lectiu es qualifiqui de relació laboral, la qual cosa reduiria la capacitat de decisió i el treball flexible dels autònoms. Per aquesta raó, Deliveroo intenta promoure la modificació de la legislació actual, per poder oferir més flexibilitat i seguretat.