A Catalunya, un 3,4% més

El sector turístic es manté en nivells de rècord

La crisi política catalana no ha tingut efecte en l'afluència de turistes

turismo

turismo

3
Es llegeix en minuts

Catalunya va rebre 3.092.722 turistes estrangers entre els mesos del gener i el març d'aquest any, un 3,4% més que en el mateix període de l'any anterior. Segons dades difoses aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), al març Catalunya va rebre 1,2 milions de turistes estrangers, un 5,1% més que el mateix mes del 2017. El principal país emissor de turistes cap a Catalunya va ser França, amb un 21,2% del total de visitants. La crisi política catalana no ha fet efecte en el sector turístic català i espanyol. 

El sector turístic espanyol en conjunt va marcar un primer trimestre rècord en nombre d'arribades i despesa. Els turistes van gastar 14.735 milions d'euros en els seus viatges a Espanya. El registre d'arribada d'estrangers difosa per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) és un 6% superior a la del mateix període del 2017, que va acabar amb 12,93 milions de turistes.

Efecte Setmana Santa

La despesa d'aquests visitants entre el gener i el març ha estat també més gran a la registrada en aquest mateix període de l'any passat; en concret, un 7,7% més, fet que reflecteix, en paral·lel, l'impacte de la celebració de la Setmana Santa gairebé íntegrament al març i no a l'abril com l'any passat. Només al març, la despesa dels visitants forans va pujar un 12,1% i acumula 70 mesos consecutius a l'alça, i aquest mes van arribar 5,4 milions de turistes internacionals, un 9,6% més que el mateix mes del 2017.

Les Canàries, destinació preferida

Les Canàries es mantenen com la destinació preferida dels turistes d'altres països. Aquesta regió ha rebut el primer quart de l'any un 28,3% del total, 3,4 milions de visitants, un 1,7% més. La segueix Catalunya, amb un 22,5% del total i 3,1 milions de turistes comptabilitzats entre el gener i el març, que ha suposat un increment del 3,4% en comparació amb el primer trimestre de l'any passat.

Un 13,9% dels turistes (1,9 milions de persones) van preferir visitar Andalusia, un 4,4% més; mentre que a Madrid es van quedar en un 11,5% del total (1,6 milions de visitants), un 11,1% més. Des del Regne Unit, el principal país emissor, van visitar Espanya 2,9 milions de persones fins al març, un 0,4% més; mentre que el nombre de turistes alemanys va augmentar un 7,9%, prop d'1,9 milions de persones; i també els francesos, amb gairebé 1,7 milions de turistes, un 0,7% més.

Regne Unit

El Regne Unit va concentrar un 20,8% dels turistes arribats a Espanya; Alemanya, un 13,5%; França, un 12,3%, i Itàlia, un 5,6%. També en l'acumulat del trimestre, els turistes que més diners es van deixar a Espanya van ser els procedents del Regne Unit, que van concentrar un 17,9% del total, tot i que la seva despesa només va augmentar un 0,8% en taxes interanuals. Segons la via d'accés, pels aeroports hi van entrar 11,5 milions dels més de 13,7 milions de persones que van visitar Espanya en el període gener-març, un 5,7% més que en el mateix període del 2017.

Per les carreteres van arribar gairebé 2 milions de visitants, un 12,8% més; i en aquest capítol van escollir el tren com a mitjà de transport un 13,5%; i també va descendir el registre de turistes estrangers als ports, un 20,3%.

Lleure

Notícies relacionades

El lleure, l'esbarjo i les vacances van ser els motius principals del viatge a Espanya per a més d'11,3 milions de turistes en el primer trimestre, la qual cosa suposa un creixement anual d'un 7%, si bé van augmentar un 16,1% les visites per negocis i altres motius professionals, fins a 1,3 milions de persones. Només al març, els turistes que van visitar Espanya per lleure van generar un 81% de la despesa total, amb un desemborsament un 10,9% més gran que el març del 2017.

Respecte al tipus d'allotjament, els hotels van despuntar un 6,2% al ser la selecció de més de 8,3 milions de turistes; els habitatges de lloguer van millorar la seva ocupació un 9,5% (1,4 milions de persones), en tant que l'allotjament de no mercat al marge de les vivendes en propietat o de familiars va veure com les seves xifres baixaven un 16,4% (269.895 visitants).

Temes:

Turisme