Protesta de pilots

El Prat viu sense incidències una nova vaga de pilots

El tercer dia d'aturades convocades pel sindicat de pilots Sepla comença sense greus complicacions i amb 232 vols cancel·lats a tot Espanya

vueling-huelga

vueling-huelga / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Aeroport de Barcelona-el Prat ha començat el dia sense greus complicacions i amb la normalitat prevista, dins del marc de la tercera jornada de vaga de pilots, que ha començat aquesta mitjanit. La protesta, convocada pel sindicat de pilots Sepla, ha obligat a cancel·lar 232 vols entre el dijous 3 de maig i divendres 4.

Consulteu la llista dels vols cancel·lats per la vaga a Vueling

L'aturada la convoca la secció sindical Sepla-Vueling per reclamar claredat en la negociació del conveni col·lectiu, millores salarials i més bases de l'aerolínia a Espanya. Concretament, Sepla retreu a la companyia que gran part del creixement s'està fent en bases internacionals i demana una pujada salarial d'almenys un 30% per equiparar-se amb altres aerolínies.

Notícies relacionades

Aquesta vaga arriba després de la que ja van protagonitzar els pilots els dies 25 i 26 d'abril, quan es van recol·locar el 90% dels passatgers afectats i no hi va haver incidències. Segons consta en la pàgina web de l'aerolínia, els vols cancel·lats per al dijous 3 de maig són 120, mentre que els cancel·lats per al divendres 4 de maig són 112. Per a dubtes, l'empresa ha habilitat el telèfon 931 224 295.

Fonts de l'aerolínia, que té la seva base al Prat, han informat que en l'inici de la jornada d'aquest dijous no hi ha hagut cues ni incidents i es mantenen en el seu càlcul que un 86% dels usuaris no es veuran afectats per la vaga.