Resultats

Grifols guanya al primer trimestre 143 milions, un 7% més

La facturació del grup farmacèutic d'origen català se situa en els 1.023 milions d'euros, un 3,6% menys que el 2017 a causa dels tipus de canvi

GRA119. SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 26/05/2017.- El presidente de Grífols, Víctor Grífols, durante la junta general ordinaria de accionistas que se ha celebrado hoy en su sede de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), donde ha dado cuenta de la evolución del negocio en el último año. EFE/Alejandro García

GRA119. SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 26/05/2017.- El presidente de Grífols, Víctor Grífols, durante la junta general ordinaria de accionistas que se ha celebrado hoy en su sede de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), donde ha dado cuenta de la evolución del negocio en el último año. EFE/Alejandro García / Alejandro García (EFE)

2
Es llegeix en minuts

La multinacional catalana d'hemoderivats Grifols ha aconseguit un benefici net de 143 milions d'euros al primer trimestre de l'any, la qual cosa suposa un 7% més que al mateix període del 2017. Els ingressos de la companyia s'han reduït un 3,6% entre el gener i el març, fins als 1.023 milions, a causa del'impacte dels tipus de canvi, especialment l'euro-dòlar. No obstant això, a tipus de canvi constant els ingressos van créixer un 7,4%, segons ha informat avui la companyia.

La firma d'origen català ha destacat en un comunicat el creixement orgànic que han experimentat totes les divisions del grup a totes les regions geogràfiques en què opera.

L''ebitda', és a dir, el benefici brut d'explotació, es va situar en 297,4 milions, un 2,8% menys que al mateix període de l'any anterior i representa un marge de més d'un 29% sobre ingressos, mentre que l''ebit', és a dir, el resultat net d'explotació, està en 244,6 milions, amb un descens d'un 3,2%.

Rendiment desigual a les divisions

Els ingressos de la divisió Bioscience, relacionada amb la fabricació i comercialització de medicaments derivats del plasma, van assolir els 807,5 milions d'euros, un 5,4% menys, tenint en compte l'impacte del tipus de canvi, encara que, segons l'empresa, la demanda global de les principals proteïnes plasmàtiques és sòlida i manté la tendència de creixement.

La divisió Diagnostic, dedicada a la fabricació i desenvolupament d'aparells, instrumentació i reactius per a la medicina transfusional, ha registrat 164,9 milions d'ingressos, un 5,8% menys, també per l'impacte de les divises.

Les vendes en la divisió Hospital van ascendir fins als 27,3 milions d'euros, un 14,3% més, impulsades per la línia de Pharmatech, reforçada amb l'adquisició de MedKeeper i la línia de solucions intravenoses als Estats Units. Per la seva part, la divisió Bio Supplies va doblar els seus ingressos fins als 26,2 milions, amb un creixement d'un 81,6%.

Increment d'inversions en plasma

La companyia ha destacat que aquest primer trimestre del 2018 s'ha caracteritzat per un esforç més gran per incrementar el volum de plasma, tant de forma orgànica com amb adquisicions per donar resposta a la creixent demanda del mercat. Això va incloure la incorporació el 2017 de 19 centres de plasma a la xarxa dels Estats Units i un total de 40 des de principis del 2015, any en què va començar aquest pla d'expansió de centres.

Al primer trimestre del 2018, la companyia també ha intensificat la seva estratègia amb la compra d'Haema a Alemanyad'Haema a Alemanya, companyia que té 35 centres i tres més en construcció i és la plataforma de centres de plasma més gran d'Europa, transacció que està subjecta a l'aprovació de les autoritats de defensa de la competència alemanya.

Les inversions netes en I+D+I van assolir els 73,5 milions, un 17,4% més, incloent els recursos destinats a projectes propis i externs. 

Reducció del deute

Notícies relacionades

L'endeutament financer net es va situar al primer trimestre en 5.155,3 milions d'euros i la ràtio d'endeutament sobre l''ebitda' va ser de 4,03 vegades, per sota del 4,45 vegades del primer trimestre del 2017, quan l'endeutament financer es va situar en 5.754,6 milions, inclosos els 1.700 milions d'euros de la compra de la unitat tecnològica NAT de la companyia Hologic.

Al primer trimestre d'aquest any,l'endeutament financer va caure un 10,41% en relació amb el mateix període del 2017. El 31 de març, les posicions d'efectiu de Grifols van superar 845 milions d'euros i la companyia disposava d'una línia de finançament disponible de 372 milions d'euros, cosa que deixava la companyia amb una posició de liquiditat per sobre de 1.200 milions d'euros.

Temes:

Grifols