noves mesures de control de taxis

Tots amb l'app Taxi al Dia de forma obligatòria

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso / Barcelona

El ple del Consell Metropolità de l'Àrea metropolitana de Barcelona va aprovar el 24 d'abril un nou marc normatiu per al taxi que estableix l'obligatorietat que els professionals incorporin als seus mòbils una aplicació (app) que servirà per millorar l'oferta de serveis del col·lectiu a la ciutadania. L'objectiu és elevar la percepció del taxi com a servei públic i apropar la qualitat del servei als oferts pels vehicles integrats a les plataformes com Uber o Cabify.

Notícies relacionades

Aquesta normativa, que estarà en exposició pública durant 30 dies fins a la seva aprovació definitiva, obliga els conductors a tenir disponible als seus telèfons mòbils l'app Taxi al Dia, o la que s'especifiqui en cada moment. La idea és que aquesta aplicació de mòbil serveixi per rebre en temps real les notificacions de l'administració competent, en aquest cas l'Ajuntament o l'Institut Metropolità del Taxi, per exemple. Aquestes notificacions podran versar de qualsevol tema, però especialment se centraran a determinar i crear alertes de llocs de l'àrea metropolitana on hi hagi una clara demanda de taxis. Altres notificacions podrien referir-se a canvis normatius, d'estacionament, parada, restriccions de trànsit, accidents o necessitats especials. Un dels elements sorprenents del marc legal és que s'estableixen sancions per als taxis que no acreditin disposar de mòbil i la seva corresponent aplicació. En concret: «La disponibilitat de l'aplicació referida s'entendrà com a documentació necessària al vehicle, prevista a l'article 30 del Reglament Metropolità del Taxi.» 

Entre altres canvis normatius per al taxi es preveu la prohibició de noves llicències per a vehicles dièsel a partir del gener del 2019 (amb algunes excepcions) i també s'articula l'antiguitat màxima dels cotxes, que en termes generals (algunes excepcions) no podran superar els 10 anys d'antiguitat. Adeu als cotxes en precari.

Temes:

Taxis