Iberdrola surt del negoci de l'emmagatzemament de gas als EUA

La firma, a través de la seva filial nord-americana Avangrid, ha tancat la venda per 62 milions d'euros

FILE PHOTO: The logo of Spanish power company Iberdrola is seen on top of Iberdrola’s main office building in Madrid October 6, 2014. REUTERS/Susana Vera/File Photo

FILE PHOTO: The logo of Spanish power company Iberdrola is seen on top of Iberdrola’s main office building in Madrid October 6, 2014. REUTERS/Susana Vera/File Photo / Susana Vera (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Avangrid, la filial nord-americanad'Iberdrola, ha tancat la venda de la seva unitat de negoci d'emmagatzemament de gas als Estats Units a una filial de la firma de capital privat ArcLight Capital Partners, segons ha informat la companyia en un comunicat.

D'aquesta manera, la firma, a través de la filial Avangrid Renewables Holdings, completa l'acord que havia assolit el mes de febrer passat per a la vendad'Enstor Gas, que gestionava la unitat de negoci d'emmagatzemament de gas de la filial d'Iberdrola, amb una operació que està valorada en uns 62,3 milions d'euros.

Enstor Gas, amb seu a Houston (Texas), té i gestiona instal·lacions d'emmagatzemament de gas natural a la costa del golf i a les regions del sud-oest dels Estats Units i té una capacitat total d'emmagatzemament de 88,5 bcf (milers de milions de peus cúbics) i amb una capacitat neta d'emmagatzemament de gas disponible de 67,5 bcf.

La setmana passada, en una conferència amb analistes per presentar els resultats del primer trimestre de la companyia, el president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ja va assenyalar que el tancament de la venda del negoci de gas als Estats Units no suposarà plusvàlues per a l'energètica, tot i que va remarcar que tindrà «un efecte positiu» aquest any per al grup, ja que, després de les provisions en els comptes del 2017, deixarà de generar pèrdues.

El mes de març passat, la filial d'Iberdrola ja va tancar també la venda del seu negoci de ‘trading' de gas als Estats Units, que operava sota el nom d'Enstor Energy Services, LLC, a l'empresa CCI U.S. Asset Holdings LLC, filial de Castleton Commodities International, LLC (CCI). Aquesta operació es va valorar en més de 125 milions d'euros.

Revisió del negoci d'emmagatzemament de gas als EUA

Notícies relacionades

A finals del mes de desembre passat, la filial nord-americana d'Iberdrola va dur a terme una revisió estratègica del seu negoci d'emmagatzemament de gas al país (Enstor Gas Storage) i va acordar obrir un procés per a la seva venda, ja que es tracta d'un actiu considerat no estratègic pel grup per al seu creixement al país nord-americà.

La venda d'aquest negoci estava sobre la taula des de fa mesos. De fet, el febrer de l'any passat, en la presentació de resultats de l'exercici 2016, el conseller delegat de la filial d'Iberdrola, James P. Torgerson, ja va assenyalar que aquest actiu «no era essencial», per la qual cosa la companyia estava analitzant «opcions estratègiques».