Resultats

Menys iPhones, però més beneficis: així ha estat el segon trimestre d'Apple

La companyia tecnològica ha informat d'uns beneficis d'11.254 milions d'euros, una xifra un 25% superior a la de l'any passat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Apple ha tancat el seu segon trimestre de l'exercici fiscal amb un benefici netd'11.524 milions d'euros, cosa que representa un 25,3% més que en el mateix trimestre de l'any passat. No obstant això, el nombre d'unitats d'iPhone venuts, el producte estrella d'aquesta firma tecnològica amb seu a Cupertino (Califòrnia, EUA), s'ha reduït fins als 52,5 milions, per sota dels 77,3 milions venuts en el primer trimestre de l'any.

Apple ha obtingut ingressos per valor de 50.845 milions d'euros en el seu segon trimestre fiscal, un 16% més, segons ha informat la companyia. Les vendes en la categoria de serveis, que engloba continguts digitals, Apple Pay o AppleCare, han experimentat una de les millores més destacades i han aportat un total de 7.570 milions d'euros a la facturació del gegant.

Notícies relacionades

Els resultats trimestrals d'Apple han superat les previsions de Wall Street, que van caure abans de la presentació de resultats a causa de la creixent preocupació per la dependència de la companyia de les vendes de l'iPhone. La companyia també s'ha mostrat més optimista sobre el trimestre actual que la majoria dels analistes financers, cosa que ha impulsat les accions un 3,6% fins als 175,25 dòlars després d'hores.

Recompra d'accions i millors dividends

Apple ha aprofitat la presentació de resultats del segon trimestre per anunciar que executarà fins a 100 mil milions en recompra d'accions, sense especificar el calendari d'aquesta recompra. La tendència de creixement en la facturació i els beneficis, paral·lelament a les rebaixes fiscals per a grans empreses del Govern de Donald Trump, la companyia els ha aprofitat per a, a més d'augmentar la recompra d'accions, fer créixer el retorn directe de capital als accionistes incrementant els dividends en un16%. Una xifra d'augment superior a la del mateix període de l'any passat, que va ser d'un 10,5% més. 

Temes:

Apple