Anar al contingut

tecnologia

Un cofundador de WhatsApp abandona Facebook

La marxa es produeix després de l'escàndol de Cambrigde Analytica

Un cofundador de WhatsApp abandona Facebook

TOBIAS HASE

Jan Koum, juntament amb Brian Acton, és el fundador de l'aplicació de missatgeria WhatsApp, que ha vist com s'ha qüestionat la gestió que fan de les dades dels usuaris al ser dins del grup Facebook, la qual cosa hauria motivat la marxa de Koum de l'empresa.

Koum, en un comunicat publicat al seu perfil de la xarxa social, ha explicat que "es pren un temps lliure" per fer altres coses diferents a la tecnologia, sense esmentar cap altre motiu que justifiqui la seva marxa. A la publicació, el cofundador de WhatsApp assenyala que ell i Acton van començar aquesta aplicació fa gairebé una dècada i que actualment la gent la utilitza "de diverses maneres, més de les que podrien haver imaginat".

WhatsApp va ser adquirida per Facebook el 2014. Koum i Acton es van mantenir dins de l'empresa, i la seva presència va motivar la implantació del xifratge extrem a extrem el 2016, que evita que qualsevol aliè a la conversa pugui accedir al seu contingut. No obstant això, i segons informen a The Washington Post, sembla que des de Facebook volen reduir aquesta encriptació.

El medi citat assenyala que Facebook té plans per a WhatsApp, que consistirien a introduir publicitat i que tindrien a veure també amb la manera en què l'aplicació gestiona la privacitat dels usuaris, motiu que hauria portat Koum a deixar l'empresa.

Acton, per la seva part, va abandonar l'empresa el 2017, i després de l'escàndol de Cambridge Analytica, va ser una de les veus que van instar els usuaris de Facebook a eliminar el seu compte a la xarxa social.