guardons

CaixaBank i Microsoft reconeixeran el talent femení

Els premis WONNOW busquen impulsar la diversitat i la presència de dones en la tecnologia i les ciències

zentauroepp43133800 gonzalo gort zar  consejero delegado de caixabank  y pilar l180430135805

zentauroepp43133800 gonzalo gort zar consejero delegado de caixabank y pilar l180430135805

1
Es llegeix en minuts

CaixaBank Microsoft llancen els premis WONNOW, una iniciativa que aposta peltalent  i pretén impulsar la diversitat i la presència de dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències des de l'inici de la seva carrera professional. Les alumnes matriculades en l'últim curs de carreres de les àrees de ciènciestecnologiaenginyeria matemàtiques de les 84 universitats espanyoles podran presentar la seva candidatura per optar als premis.

D'una banda, es lliurarà un guardó en metàl·lic a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros. De l'altra, es premiarà 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i que té com a conseller delegat Gonzalo Gortázar. Se'ls farà un contracte de sis mesos en format pràctiques amb possibilitat d'incorporació a l'empresa al finalitzar aquest termini. A més, també es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft, que oferirà assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional en la indústria tecnològica.

Excel·lència acadèmica

Notícies relacionades

Tal com assenyala Gortázar, amb la convocatòria d'aquests premis es pretén reconèixer "l'excel·lència, tant acadèmica com personal, de dones estudiants de carreres tècniques, estudis que tenen un paper cada vegada més essencial en el desenvolupament de la nostra societat però en els quals la presència femenina és reduïda".

Per la seva part, Pilar López, presidenta de Microsoft, destaca que "transmetre a les joves la passió per la tecnologia i despertar la seva curiositat pel món de la ciència facilitarà l'accés de més dones a la indústria TIC, la qual cosa és fonamental per garantir la competitivitat a llarg termini d'Espanya."