Resultats 2017

Sony ha multiplicat per set els seus beneficis, però preveu un 2018 més moderat

La multinacional japonesa incrementa vendes en tots els seus sectors, excepte en la telefonia mòbil, tot i que redueix les seves expectatives per al 2018, ja que no preveu beneficiar-se de la reforma fiscal de Trump

sony

sony

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sony ha aconseguit un benefici net de 3.700 milions d'euros en l'exercici fiscal del 2017, conclòs al març. Una xifra gairebé set vegades superior a la de l'any anterior, que va ser de prop de 600 milions d'euros, gràcies al bon rendiment dels seus negocis de semiconductors, jocs i pel·lícules, segons ha informat la firma en un comunicat.

El benefici operatiu de la multinacional japonesa durant l'any fiscal japonès passat ha estat de 5.555 milions d'euros, cosa que suposa un 154,5% interanual més. Per la seva part, la facturació per vendes de Sony ha augmentat un 12,4% respecte a l'any anterior, fins als 64.590 milions d'euros.

El resultat brut d'explotació (ebitda) del conglomerat nipó ha ascendit a 5.280 milions d'euros, un 177,8% més que en l'exercici fiscal del 2016. Sony ha atribuït aquests bons resultats a l'increment de vendes i beneficis en tots els seus segments, tret de la de telefonia mòbil.

El sector que més ha contribuït a la millora ha estat el de semiconductors, en què la venda d'una filial de fabricació de càmeres -que li ha reportat 214 milions d'euros-, ha tingut un impacte positiu en els comptes.

Sony també ha destacat els significatius increments en les branques de videojocs, en què les vendes han crescut un 18%, sobretot per la comercialització de jocs per a la consola PlayStation 4. Al seu torn, els productes relacionats amb la música han crescut un 24% i els sistemes d'entreteniment i de so per a la llar, un 18%.

Pessimistes per la reforma fiscal dels EUA

Notícies relacionades

Malgrat aquests resultats favorables, Sony ha emès unes previsions pessimistes per a l'exercici del 2018 (que finalitzarà el març del 2019), perquè no comptarà amb l'efecte positiu registrat aquest exercici per la rebaixa fiscal dels Estats Units. Sony estima embutxacar-se un benefici net de 3.630 milions d'euros, un 2,2% interanual menys.

El gegant japonès preveu a més que el seu guany operatiu es redueixi en l'actual exercici un8,8%, fins als 5.069 milions d'euros, davant de l'expectativa d'una caiguda en el seu segment de semiconductors. Respecte a la facturació per vendes, Sony es contrauria un 2,9% fins als 62.820 milions d'euros, afectada per l'impacte delstipus de canvi i el mal acompliment de les vendes del seu sector de telefonia mòbil.

Temes:

Sony