balanç trimestral

El Sabadell retreu als polítics la seva dificultat per arribar a acords

El conseller delegat, Jaume Guardiola, demana que s'acostumin a no tenir majories absolutes

El banc va guanyar 259 milions fins al març, un 32,7% més, gràcies a la caiguda de les provisions per a pèrdues

jcortadellas34779326 barcelona  222 07 2016 jaume guardiola presenta los resultad160722132141

jcortadellas34779326 barcelona 222 07 2016 jaume guardiola presenta los resultad160722132141 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
P. A.

El conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, ha retret aquest dijous alspolítics  les seves dificultats per assolir pactes. El banquer ha defensat que "hauria de ser més fàcil arribar a acords" en camps com els Pressupostos Generals de l'Estat ol'educació  "en un país que s'ha d'acostumar a no tenir majories absolutes". Així, ha mantingut que el projecte de comptes públics hauria d'estar més "separat del món de la política", ja que els comptes donen "suport a la vida del país". 

L'executiu ha fet aquestes consideracions a la presentació dels resultats del primer trimestre, període en què el seu banc va guanyar 259,3 milions d'euros, un 32,7% més que un any abans. Els ingressos, tanmateix, van caure un 5,8% i el resultat, incorporant les despeses, va empitjorar un 20,9%. Laforta caiguda de les provisions per afrontar futurs trencaments (52,8%), però, va permetre la millora del benefici final i va compensar també les pèrdues de la seva filial britànica, el TSB (43,8 milions, afectat pels costos de reorganització).

En els darrers dies, aquesta unitat ha provocat un maldecap al banc, ja que el trasllat a una nova plataforma tecnològica de les dades dels seus més de cinc milions de clients va provocar problemes que van obligar l'entitat a tallar l'accés dels seus usuaris a la banca digital durant diversos dies. Guardiola ha explicat que el grup compensarà els afectats, però ha assegurat que el cost no serà elevat.

Guerres comercials

Notícies relacionades

El banquer també ha confirmat que en els últims temps s'ha detectat "una mica mésd'agressivitat" en els preus de les hipoteques i en el percentatge del valor de l'immoble que financen, però ha dit que el Sabadell no seguirà aquesta estratègia en aquests crèdits o en els de les pimes. A més, ha descartat que s'estigui produint una guerra hipotecària que pogués comportar una nova bombolla: "Tant la rebaixa en els nivells de morositat com la nova producció d'hipoteques s'està fent molt bé en termes generals".

 L'executiu, així mateix, ha deixat la porta oberta a vendre la seva filial de gestió immobiliària Solvia si sorgeix una bona oferta. També ha assegurat quel'economia catalana "ho està fent bé" i ha negat estar demanant garanties addicionals per finançar operacions a la comunitat per la situació política generada pel conflicte sobiranista.  

Temes:

Banc Sabadell