Conflicte laboral

Treballadors d'Amazon es manifesten a les seus de les subcontractes

Els sindicats denuncien que Manpower i Adecco van castigar per la via de la no renovació de contractes els treballadors subcontractats que van recolzar la vaga del 21 i 22 de març

amazonhuelga

amazonhuelga / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els sindicats amb representació de treballadors a la planta d'Amazon de San Fernando de Henares (Madrid) han protagonitzat concentracions davant de les seus de les dues principals empreses que gestionen la subcontractació de treballadors, Manpower i Adecco. La protesta ha tingut com a objectiu denunciar els "acomiadaments", segons assenyalen els sindicats, que aquestes empreses van imposar als treballadors que van secundar la vaga dels dies 21 i 22 de març per la via de la no renovació dels contractes.

Les protestes davant de la seu a Alcalá de Henares de Manpower i davant de la d'Adecco a Torrejón de Ardoz no han afectat la normal activitat de comandes d'Amazon, ja que les han protagonitzat delegats sindicals, treballadors fora de torn o treballadors no renovats d'aquestes ETT.

Els sindicats no tenen les xifres exactes de quantes persones no han sigut renovades per la seva participació en la vaga del 21 i 22 de març, acomiadaments o no renovacions que tant Manpower com Addecco neguen.

La plantilla d'Amazon la formen unes 2.000 persones: 1.100 són treballadors contractats per la mateixa empresa, i 900, treballadors contractats a través de les subcontractes davant les quals s'han concentrat les protestes.

Els sindicats preparen una demanda contra Amazon

Els serveis legals dels diferents sindicats amb representació entre els treballadors d'Amazon presentaran la setmana que ve una demanda contra l'empresa per l'aplicació unilateral del conveni col·lectiu provincial de Madrid del sector de logística, en detriment del d'empresa que imperava fins al març. Així ho han manifestat fonts de la CGT, CCOO i la UGT.

Notícies relacionades

Amazon va notificar per escrit el primer de mes als seus treballadors l'aplicació del conveni provincial de Madrid, que xifrava un augment dels salaris entre l'1,6% i el 5,6%. Càlculs que els sindicats rebutgen de forma unànime i que contraposen amb descensos "molt importants" de salaris per vies com els complements de nocturnitat i hores extres.

La no renovació del conveni d'empresa va ser la causa per la qual els treballadors del centre de San Fernando de Henares (Madrid) van protagonitzar la primera vaga d'Amazon a Espanya.