28 set 2020

Anar al contingut

l'1,5% interanual

Catalunya torna a ser l'autonomia amb la inflació més alta

Els preus de vestit i calçat es van incrementar el 4% al març

Catalunya torna a ser l'autonomia amb la inflació més alta

JORDI COTRINA

Catalunya segueix sent la comunitat autònoma espanyola amb la inflació més alta. L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va pujar una dècima al març respecte al febrer, i la taxa interanual en va escalar una altra, fins a l'1,5%, segons dades fetes públiques aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els epígrafs de l'IPC que més van pujar a Catalunya al març van ser vestit i calçat, amb un 4% (en clara recuperació després de les rebaixes, quan van baixar el 14%), i els hotels i cafès, amb un 0,7%. En termes interanuals la inflació se centra en aliments i begudes alcohòliques i en els hotels i restaurants, amb una pujada acumulada del 2,1% en cada un d'aquests ítems de l'estadística. 

En el conjunt d'Espanya, la inflació va pujar el 0,1% al març en relació amb el mes anterior i va elevar la seva taxa interanual una dècima, fins a l'1,2%, el seu valor més alt des del mes de novembre passat. Catalunya és la comunitat amb una taxa interanual més alta, amb un 1,5%, seguida per la Comunitat de Madrid amb un 1,4%, mentre que a l'extrem oposat se situa la ciutat autònoma de Ceuta, amb un 0,4%.

Temes: Preus IPC