La firma de videojocs xinesa IGG escull Barcelona com a seu europea

Un equip de 60 persones pilotarà l'expansió i les operacions d'un dels gegants mundials del sector del 'gaming'

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El sector dels videojocs a Barcelona suma un nou i potent representant internacional. La firma xinesa IGG (I Got Games) ha escollit la capital catalana com a centre d’operacions europeu. El projecte preveu que des de la ciutat es piloti no només l’expansió i totes les operacions a Europa, sinó també la creació de videojocs.

IGG és un dels principals desenvolupadors de videojocs per a mòbils del món. Amb seu operacional mundial a Fuzhou, la Xina, i legal a Singapur, cotitza a la borsa de Hong Kong des del 2013. Entre els seus títols més populars hi ha Lords Mobile i Castle Clash, i a tot el món la firma dona feina a gairebé 1.400 persones.

Notícies relacionades

Malgrat la seva envergadura i la popularitat dels seus jocs, la companyia és poc coneguda a occident. L’ambiciós pla de creixement de la firma és convertir-la «en el top 1 o 2 mundial» –actualment és la cinquena–, segons explica a aquest diari Enric Cabestany, mànager general per a Europa d’IGG. «A Europa ja hi ha un equip de 23 persones treballant, sobretot als mercats del Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya i Espanya. La firma ha escollit ara Barcelona per instal·lar-hi el seu quarter general per a Europa», afirma el directiu, que cita com a raons «la presència d’altres empreses del sector, l’ecosistema tecnològic i la possibilitat de captar talent, tant local com de fora». La previsió és arribar a un equip d’unes 60 persones abans d’acabar l’any per pilotar l’expansió i les operacions de tot el mercat europeu. «Hi ha possibilitats que puguem tenir una estructura molt més gran, ja que analitzem portar altres línies estratègiques de la companyia a Barcelona i també el desenvolupament de jocs», afegeix. La companyia compta amb 14 estudis de desenvolupament de títols a tot el món, i estudia «tant creixements orgànics com inorgànics», és a dir, crear estudis des de zero o adquisicions. «Barcelona s’ha posicionat molt bé, i estem analitzant totes les opcions», destaca.

L’empresa va facturar 607 milions de dòlars l’any 2017 (gairebé 500 milions d’euros), el 89% més que el 2016, amb un benefici de 125 milions d’euros, el 117% més. Per a aquest any, preveu tornar a aconseguir un creixement similar, gràcies al llançament de nous títols com Castle Clash 2, Clash of Lords 3, Galaxy i Reborn. «Estem explorant també altres gèneres, com els jocs causals o els esports, per ampliar la nostra base d’usuaris», comenta Cabestany, que afegeix que una altra de les novetats de l’any serà l’aposta pels e-sports. L’objectiu, repeteix, és arribar a la primera o segona posició en l’àmbit mundial «en tres anys».