MOBILITZACIONS

La UGT denuncia que els pressupostos per al 2018 menyspreen els pensionistes

Les mesures en matèria de pensions pactades entre el PP i Cs són "curtterministes, discriminatòries i electoralistes", segons la central

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat UGT considera que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2018 menyspreen els pensionistes i anuncia que continuarà amb la seva campanya de mobilitzacions fins que es revaloritzin totes les pensions a l'IPC i s'asseguri la viabilitat del sistema.

Segons la UGT, les mesures en matèria de pensions pactades entre el PP Cs són "curtterministes, discriminatòries i electoralistes", ha assegurat avui el sindicat en un comunicat.

Segons la seva opinió, a més de revaloritzar totes les pensions a l'IPC, el Govern ha de revisar les fonts de finançament del sistema i eliminar el dèficit de la Seguretat Social.

Notícies relacionades

Considera que mesures com l'augment de les pensions mínimes i de viudetat un 2% o la rebaixa de l'IRPF als pensionistes perquè tinguin a la butxaca 30 o 60 euros més al mes, "resulta trampós, només beneficiarà una part d'aquest col·lectiu i a penes servirà per millorar les seves condicions de vida".

El sindicat també reclama que es deixin de carregar als pensionistes despeses que no tenien abans de la crisi com el repagament farmacèutic i altres copagaments que es van imposar sobre les prestacions i serveis del sistema de salut, i que es refloti el sistema de protecció per desocupació, a més de millorar els seus nivells de cobertura.