ENERGIA

El preu del gas natural baixa el 3,4% aquest diumenge

La baixada es produeix per l'abaratiment del gas als mercats internacionals

gas

gas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El preu del gas natural per a tots els consumidors acollits a la tarifa regulada pel Govern, la TUR, baixarà una mitjana del 3,4% a partir de l'1 d'abril, després de la pujada del 6,2% aplicada l'1 de gener.

Segons fonts del Ministeri d'Energia, el preu per a la TUR 1, a la qual estan acollits fonamentalment els clients que utilitzen el gas per al subministrament d'aigua calenta i cuina, es redueix un 2,8%. El preu per a la TUR 2, a la qual estan acollits principalment els clients domèstics que a més dels usos anteriors tenen calefacció de gas, baixa un 3,6%.

Aquesta baixada, segons el Ministeri d'Energia, es produeix com a conseqüència exclusiva de l'abaratiment experimentat pel preu del gas natural als mercats internacionals durant el primer trimestre del 2018.

Notícies relacionades

El preu de la TUR de gas està determinat per la suma dels peatges, que responen a l'ús de les infraestructures i del cost de l'energia, que es fixa a partir de les cotitzacions internacionals dels hidrocarburs. La part regulada es manté congelada.

La tarifa d'últim recurs de gas natural s'actualitza pel Govern de forma trimestral. Dels 7,7 milions de consumidors de gas natural, 6 milions són subministrats a través d'una comercialitzadora de mercat a preu lliure i 1,7 milions estan acollits al preu de la TUR.

Temes:

Energia