Brussel·les proposa canvis en les regles sobre pagaments transfronterers

La Comissió Europea planteja mesures per garantir transparència en les taxes de canvi i que els consumidors sàpiguen si els convé pagar en euros o moneda local

2518538 591

2518538 591 / VIRGINIA MAYO (AP)

1
Es llegeix en minuts
SILVIA MARTÍNEZ / BRUSSEL·LES

La Comissió Europea proposa revisar el reglament sobre pagaments transfronterers. Aquesta vegada, per equiparar el terreny de joc entre consumidors de la zona euro i aquells que resideixen en altres estats membres i que paguen comissions molt més elevades per fer pagaments o transferir euros. A més, Brussel·les proposa incloure nous requisits per garantir que els consumidors tenen prou informació per saber si convé pagar en euros o en moneda local quan viatgen i fan operacions en altres països. En moltes ocasions els consumidors són dirigits de manera deslleial cap a ofertes més costoses.

Notícies relacionades

El pla, que ara haurà de ser ratificat per Consell i Parlament Europeu, inclou un període transitori de tres anys durant el qual l’Autoritat Bancària Europea (EBA en les sigles en anglès) haurà de desenvolupar una guia pràctica. 

L’associació europea de consumidors (BEUC en anglès) ha urgapressat el legislador europeu a tenir en compte el comportament real dels ciutadans a l’hora de dissenyar els nous estàndards. «És hora d’eliminar l’opacitat que envolta aquestes pràctiques», afirmen.

Temes:

Bancs