EVOLUCIÓ DE L'IPC

La inflació va repuntar fins a l'1,2% interanual al març

supermercado

supermercado

1
Es llegeix en minuts

L'índex de preus de consum (IPC) va pujar al març l'1,2% interanual, una dècima més que al febrer, d'acord amb l'indicador avançat publicat aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En aquest comportament hi ha influït l'estabilitat dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques, davant la baixada que van experimentar fa un any. També hi ha influït la pujada dels preus dels serveis turístics per la Setmana Santa.

L'indicador avançat de l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) -que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode a tots els països de la zona euro- va pujar al març l'1,3%, una dècima més que al febrer.

Notícies relacionades

Pel que fa a l'evolució mensual, els preus de consum van augmentar un 0,1% al març respecte al mes anterior. L'IPCH va augmentar l'1,2% mensual, amb una diferència d'1,1 punts respecte a l'evolució de l'IPC que l'INE atribueix a les diferències metodològiques en el tractament del grup de vestit i calçat, que en els mesos de canvi de temporada pot produir una discrepància en l'evolució mensual dels dos indicadors.

L'INE publicarà la dada definitiva de l'IPC de març el 13 d'abril.

Temes:

IPC