TURISME

Les reserves per viatjar a Catalunya per Setmana Santa augmenten el 7%

Els viatges dels espanyols a tots els destins creixeran el 8% en aquestes minivacances, segons l'Acave

turismo

turismo / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) detecta que l’estabilitat de la situació econòmica i la reactivació del consum estan impulsant els viatges dels ciutadans espanyols. Aquesta tendència també s’aplica a Catalunya, que tornarà a créixer a velocitat de creuer durant la Setmana Santa d’aquest any: l’associació calcula que els viatges a aquesta comunitat augmentaran en les pròximes minivacances el 7%. Mentrestant, els espanyols augmentaran, en general, el 8% els viatges a tots els destins.

    

Pel president de l’ACAVE, Martí Sarrate, Catalunya ha tornat a recuperar l’empenta turística que tenia abans dels fets que van succeir en la segona meitat de l’any passat (atemptats, inestabilitat política) i que van portar a un alentiment dels viatges, en l’últim trimestre, segons dades de l’enquesta Frontur. Per Sarrate, allò «ja ha passat», i el millor exemple és el Mobile World Congress de Barcelona, que va reunir més de 100.000 congressistes a finals de febrer. «És la millor publicitat que podíem tenir», va dir ahir en una roda de premsa.

    

Sarrate va destacar que van ser els atemptats i les imatges de «situació de conflicte al carrer» (en relació amb les càrregues policials de l’1 d’octubre) les que van afectar la imatge de la ciutat, no la inestabilitat política, i que van causar una caiguda sobretot del turisme de luxe. Per Serrate, va ser una situació puntual, i els seus efectes ja han passat.

ESQUÍ

De fet, l’associació calcula que els viatges a Catalunya creixeran en global el 7% durant la Setmana Santa, empesos en part per l’oferta d’esquí, ja que va afirmar que les pistes catalanes estaran al 100% de la seva ocupació. Creixeran els viatgers internacionals, però també els ciutadans de la resta d’Espanya que visitaran Catalunya (el 5%). «No som ni optimistes ni pessimistes. El que som és realistes», va recalcar.

    

Pel que fa al turisme emissor, l’ACAVE calcula que pujaran un 8% els viatges dels ciutadans espanyols durant la Setmana Santa. Segons l’associació, els destins principals seran tant viatges dins d’Espanya com a ciutats europees. A Espanya, destaquen les reserves a Andalusia, Balears, Illes Canàries i Catalunya, mentre que en capitals europees els destins favorits seran clàssics com París, Berlín, Londres i Roma, encara que amb altres destins en alça com Budapest, Sofia, Zagreb i Dubrovnik.

Notícies relacionades

    

L’associació destaca que s’està consolidant una altra tendència, que és una reserva dels viatges amb més d’antelació que en anys anteriors, fet que es vincula a la millora de la situació econòmica. 

Temes:

Turisme