Anar al contingut

Patrocina:

CONSUM

Mercadona iniciarà la venda per internet a València en el segon semestre

La firma va facturar l'any passat 22.195 milions, el 6% més

Josep M. Berengueras

mercadona

Miguel Lorenzo

Mercadona es prepara per lliurar la batalla de la venda d'alimentació on line. L'empresa que presideix Juan Roig vol ser un referent també a internet, però per fer-ho anirà pas a pas: iniciarà la venda a internet en el segon semestre de l'any a València, amb el pla d'arribar a altres ciutats el 2020.

Roig ha anunciat aquest matí els resultats de la firma del 2017 i els plans de futur. En l'apartat on line, la firma estrenarà en la segona meitat de l'any la seva nova pàgina web, així com una nova aplicació mòbil. "De pressa en tenim moltíssima, però hem d'anar pas a pas i no precipitar-nos", ha afirmat Roig.

Per a l'estrenar, han decidit apostar per crear magatzems propis per a la preparació de comandes, a més de la incorporació d'una nova flota de vehicles per al repartiment. La firma començarà la venda on line en el segon semestre d'aquest any a València, amb la previsió d'arribar a "altres grans ciutats espanyoles" el 2020. "Repartint des dels supermercats perdem molts diners", ha dit Roig a l'explicar el perquè de l'elecció del seu model per a la venda on line.

Resultats 

La companyia de distribució va aconseguir unes vendes l'any passat de 22.195 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 6% respecte del 2016, i que està per sobre de les previsions de l'1,5%. A més, la firma va arribar a una plantilla de 84.000 empleats, fet que suposa haver creat 5.000 llocs de treball en un any.

El grup va guanyar 322 milions d'euros, que representen el 49%, un descens menys pronunciat del que s'havia anunciat (preveien 200 milions de guanys) a causa de l'augment de les inversions, que han passat de 600 milions el 2016 a 1.008 milions el 2017. 

Aquesta inversió s'ha destinat principalment a la reforma de botigues, ja que la firma està reformant al complet les seves més de 1.600 botigues per dotar-les de recursos eficients i millorar la presentació de l'assortiment i els serveis: producte fresc, caixes, etcètera.

Per al 2018, la firma ha anunciat una inversió de 1.500 milions d'euros, el 50% més (preveu invertir 8.500 milions fins al 2023), unes vendes de 23.500 milions d'euros (2,5% més), un benefici d'uns 330 milions (2,5% més) i un augment de la plantilla de 1.000 persones.

"Seguim pensant en el llarg termini, sabem molt bé cap on anem", ha dit Roig. "Mercadona va molt bé, i creiem fermament que anirà molt millor".

0 Comentaris
cargando