Història mínima

Una nova connexió amb el treballador

Factorial ofereix gratis a les pimes un software de gestió dels seus empleats

zentauroepp42353632 factorial180301183632

zentauroepp42353632 factorial180301183632 / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Miquel Muñoz

De tot el que forma part d’una empresa, el més important són els seus treballadors. ¿I si la gestió d’aquest capital pogués fer-se, a més a més, d’acord amb les millors tècniques del sector dels recursos humans i de manera gratuïta? Això és el que van pensar els fundadors de Factorial, una plataforma on line que permet a les pimes gestionar la relació amb els seus treballadors amb eficiència de multinacional gràcies a un software que ofereixen sense cap tipus de cost.

    

El plantejament és atractiu, i el resultat, també: en només dos anys, l’empresa ja compta amb 8.000 clients. I això que, segons explica el director d’estratègia i cofundador de Factorial, Bernat Farrero, al principi no era fàcil convèncer les empreses. En aquest sentit, recorda que el perfil de companyies que es van prestar a provar la plataforma eren «sobretot start-ups». No obstant, ara ja usen aquest programa de gestió del personal companyies de tot tipus. I aquesta obertura en el ventall de clients és «una part fonamental» en la millora de la plataforma, assegura Farrero. 

    

Perquè l’evolució del producte és constant: quan sorgeix una nova necessitat en alguna empresa, Factorial busca una solució que afegeix al seu programa on line. Des de l’inici, l’objectiu de la companyia és oferir a les pimes, que tenen més dificultats en innovació, eines en matèria de recursos humans pròpies de multinacionals. I sempre de manera gratuïta, perquè el benefici de Factorial arriba pels seus proveïdors.    

Opcions múltiples 

Les opcions que presenta l’empresa són múltiples: des de la creació automàtica d’un organigrama fins a la gestió a través de la plataforma de les absències dels empleats, el control de les baixes mèdiques i l’organització del quadrant de les vacances de tot l’equip. A més a més, Factorial custodia al núvol «de forma 100% segura» tota la documentació associada a nòmines, documents d’identitat i els papers de les baixes mèdiques.

    

Un altre dels punts forts és el benefici que ofereix als empleats de les empreses usuàries de la seva plataforma mitjançant la retribució flexible. ¿Què és això? Molt senzill: en lloc de fer-ho en diners, que suporten una càrrega impositiva, Factorial facilita a l’empleat la possibilitat de cobrar una part del seu salari en serveis lliures d’impostos que ell mateix pot elegir. D’aquesta manera, el poder adquisitiu del treballador augmenta sense que això suposi un cost extra per a l’empresari. Assegurança mèdica, gimnàs, targeta restaurant, abonament de transport i més: l’oferta és molt variada i l’estalvi està perfectament detallat en una calculadora on line que Factorial va desenvolupar per potenciar aquesta retribució. 

Notícies relacionades

    

La demanda del software ha desbordat fins i tot les previsions més optimistes de Factorial. De fet, després d’una primera ronda d’inversió de 500.000 euros a mitjans de l’any passat, la jove companyia ja en planeja una altra, aquesta vegada molt més ambiciosa. Per a la segona meitat del 2018, Factorial s’ha posat com a objectiu obrir una ronda d’inversió que s’aproximi a les vuit xifres. 

Temes:

Empreses