Mobile World Congress

L'Hospital Clínic podrà operar a distància gràcies al 5G

Amb la nova connexió un especialista podrà guiar un cirurgià a distància en les operacions

zentauroepp42342593 simulaci n de operaci n a distancia de la mobile world capit180228142926

zentauroepp42342593 simulaci n de operaci n a distancia de la mobile world capit180228142926

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La Mobile World Capital Barcelona i l’Hospital Clínic de Barcelona han anunciat aquest dimecres al Mobile World Congress que el sector hospitalari serà part de la iniciativa 5G Barcelona. Un dels primers projectes serà l'ús del 5G per teleassistir operacions quirúrgiques a distància.

El projecte pilot es desenvoluparà a Óptimus, el quiròfan més avançat del món, que s'ubica a l'Hospital Clínic de Barcelona. És un quiròfan integrat, robotitzat i digital que incorpora tecnologies com el big data o la il·luminació intel·ligent. En aquest quiròfan s'està provant una solució que registra audiovisualment tot el que hi passa, des de tots els angles possibles, i envia en temps real tota aquesta informació a l'exterior.

Sense ser-hi físicament

Notícies relacionades

El telementoring real sustentat en la tecnologia 5G permetrà que un cirurgià especialista guiï sense ser-hi físicament present i en temps real el cirurgià que estigui operant al quiròfan.

El projecte ja ha estat provat en un entorn simulat, ja que hi ha limitacions tecnològiques que impedeixen el seu desenvolupament. La incorporació del 5G permetrà precisament superar aquestes barreres, ja que es reduirà la latència actual de 0,27 segons a 0,001 segons, una reducció de temps de resposta decisiva per a qualsevol mena d'intervenció quirúrgica.