Informe per MWC

Tots els mòbils utilitzaran intel·ligència artificial d'aquí tres anys, segons PwC

Els mòbils intel·ligents potenciaran la comunicació per veu amb el terminal

Les actuals aplicacions no aprofiten les capacitats dels nous telèfons

zentauroepp38662048 barcelona 24 01 2014 adolescentes utilizando telefono  movil180131123522

zentauroepp38662048 barcelona 24 01 2014 adolescentes utilizando telefono movil180131123522

1
Es llegeix en minuts

La intel·ligència artificial i el 5G redefiniran el concepte de telèfon intel·ligent entre els pròxims tres i cinc anys, segons les conclusions d'un informe elaborat per la consultora PwC. Els nous mòbils intel·ligents tindran interfícies per veu, que conviuran amb les tàctils o funcionaran soles, i aplicacions diferents de les actuals, segons l'estudi The smarter phone que PwC ha elaborat amb motiu de la seva participació en el Mobile World Congress, que se celebra aquesta setmana a Barcelona.

L'informe destaca que en una dècada només hi ha hagut millores a les càmeres o en la velocitat del processador dels mòbils, però no s'han fet passos "substancialment rellevants" en les prestacions o en l'experiència d'usuari. Com a conseqüència, les diferències entre mòbils de gamma alta i la resta són relativament escasses, més enllà de l'estètica i detalls de posicionament comercial i de màrqueting. 

L'auge de la intel·ligència artificial conversacional serà un dels canvis més importants que inclouran els mòbils intel·ligents, i ja hi ha alguns avenços, amb interfícies gràfiques d'usuari que han evolucionat a interfícies de veu, segons l'estudi.

Intel·ligència artificial

Notícies relacionades

L'informe assenyala que el pròxim pas serà un entorn en què la millor interfície d'usuari serà invisible i utilitzarà la intel·ligència artificial gestual o conversacional per interpretar els hàbits del consumidor. Un altre dels aspectes que destaca el document és la fi de l'ecosistema actual d'aplicacions per la implantació de la intel·ligència artificial, de manera que el dispositiu actuarà de forma autònoma per anticipar-se a les necessitats de l'usuari.

L'escenari de futur que es planteja és que el mòbil farà totes les tasques sense necessitat de navegar en una interfície d'usuari o d'obrir aplicacions. La sòcia responsable de Telecomunicacions a PwC, María Pla, ha apuntat que l'arribada de la intel·ligència artificial als telèfons mòbils obrirà "importants debats ètics i regulatoris" sobre la privacitat dels usuaris, alhora que impactarà en tota la cadena de valor de les empreses de telecomunicacions, mitjans i tecnologia.