tributs

El Govern vol controlar la tributació dels negocis digitals

Rajoy anuncia una regulació per evitar que les activitats econòmiques a internet siguin una font d'elusió fiscal

amazon

amazon / Elaine Thompson (AP)

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern central, Mariano Rajoy, ha anunciat que l'Executiu prepararà una regulació que garanteixi que els negocis digitals tributin per l'activitat i els beneficis que obtinguin a Espanya encara que el seu domicili fiscal estigui en un altre país.

En la seva intervenció a la convenció sobre pimes i autònoms organitzada pel PP, Rajoy ha recordat algunes mesures posades en marxa per avançar en la transformació digital de l'economia, un dia després de la creació del grup interministerial que treballarà en aquest camp.

Notícies relacionades

I després de recordar diverses mesures ja adoptades, ha promès que es regularà la fiscalitat per evitar l'ús dels entorns digitals "com a font d'elusió tributària". "No consentirem que s'alterin les regles de competència entre els nous negocis digitals i els negocis tradicionals", ha afegit.

I ha recalcat que un negoci digital "pagarà impostos a Espanya sigui on sigui el seu domicili" i tributarà per les "activitats i els beneficis que reben a Espanya, i no a Luxemburg".