Canvis

Carlos Fernández relleva José Lara com a conseller delegat de Planeta

El canvi es produeix per donar "un nou impuls a la companyia en un context de transformació dels models de negoci"

zentauroepp31459512 barcelona   barcelones    14 10 2015     icult    presentaci180212134927

zentauroepp31459512 barcelona barcelones 14 10 2015 icult presentaci180212134927 / Joan S Puig Pasqual

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El consell d'administració del Grupo Planeta ha acordat avui, a proposta del seu president, José Creuheras, rellevar José Manuel Lara García com a conseller delegat i assignar aquestes funcions al vicepresident executiuCarlos Fernández.

Segons ha informat el grup editorial i de comunicació espanyol més gran, la decisió s'ha pres en la sessió ordinària celebrada aquest dilluns pel consell d'administració, que ha agraït la labor realitzada fins ara per José Manuel Lara García, que seguirà com a conseller i que va accedir al càrrec de conseller delegat després de la mort del seu pare, José Manuel Lara BoschJosé Manuel Lara Bosch fa tres anys. A més de Lara García en aquest òrgan de govern del grup hi ha Crehueras, Fernández i el secretari, Luís Elías. 

El Grupo Planeta assenyala, en un comunicat, que amb aquesta decisió el seu màxim òrgan de gestió "vol donar un nou impuls a la companyia en un context global de gran transformació dels models de negoci en els àmbits del llibre, la informació, la formació i l'entreteniment audiovisual".

A més dels llibres, negoci en què és líder a Espanya i Llatinoamèrica i segona a França, amb l'editorial Editis, Planeta és l'accionista majoritari d'A-3 Media-Onda Cero, i posseeix una potent divisió de formació amb CEAC, l'escola de negocis EAE i l'Online Business School (OBS) o la Valencian International University (VIU), entre altres centres que, en total, presten serveis a uns 100.000 alumnes. La quarta part del grup són els canals de distribució, on destaca la Casa del Llibre o Círculo de Lectores.   

Vinculat al grup des de fa 25 anys

Notícies relacionades

Carlos Fernández està vinculat al Grupo Planeta des de fa més de 25 anys i al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat dintre de l'organització.

Fernández va ser conseller delegat del Grupo Planeta durant onze anys fins que el febrer del 2015 va ser nomenat vicepresident executiu. El Grupo Planeta és una de les grans companyies que va anunciar el trasllat del seu domicili social fora de Catalunya durant el procés.