La direcció del Mobile World Congress reclama un clima "estable i segur"

La fira del mòbil s'inaugura el 26 de febrer amb 2.300 expositors i espera 108.000 visitants

zentauroepp41858956 barcelona 31 01 2018 john hoffman y michael o hara durante l180131115427

zentauroepp41858956 barcelona 31 01 2018 john hoffman y michael o hara durante l180131115427

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El Mobile World Congress (MWC) 2018, la fira de tecnologia mòbil més gran del món, és a tocar. Del 26 de febrer a l’1 de març omplirà el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, i rebrà uns 108.000 assistents, la mateixa afluència obtinguda durant l’edició de l’any passat –rècord fins ara–, procedents del voltant de 200 països. Serà una edició especial, la primera després de la crisi del procés, que no obstant no ha canviat els plans de la GMSA, organitzadora de la fira, d’apostar per Barcelona com a capital mundial del mòbil. Això sí, la GSMA ha reclamat que es requereix un clima «estable i segur» per al bon funcionament del congrés.

«GSMA no és una organització política. Jo i John –el conseller delegat de GSMA, John Hoffman– no som polítics. Som una organització empresarial i com a tal necessitem assegurar que tenim un clima estable i segur per oferir un esdeveniment aproximadament amb 108.000 assistents», va explicar Michael O’Hara, director de màrqueting de l’associació a la presentació de la fira.

EL 2023 I «MÉS ENDAVANT» / El responsable va recalcar que treballen conjuntament amb les autoritats barcelonines, catalanes i espanyoles per garantir que aquesta edició de l’MWC se celebra al lloc adequat i ha afegit que també ho estan fent per assegurar la celebració de les fires que per contracte tindran lloc a la capital catalana fins al 2023 «i més endavant».

I és que el procés i, sobretot, l’1-O, van preocupar la GMSA, però més que per la tensió política, per les imatges que es van transmetre en totes les televisions del món el dia del referèndum català. La majoria dels visitants que van a la fira són d’altres països, alts càrrecs directius, que el que busquen és una destinació segura, tranquil·la i on puguin passar uns dies de feina però també d’oci.

Les imatges rebudes van preocupar la GMSA, i van reclamar estabilitat. Segons diverses fonts, el congrés no va perillar mai, però sí que es va manifestar inquietud per l’operativa. Aquests dubtes, ara, sembla que ja s’han dissipat, sobretot després de fer molta «pedagogia» per explicar que la situació que es viu a Catalunya és de «normalitat».

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va desitjar que políticament «l’estabilitat sigui la màxima possible» per a l’edició d’aquest any de l’MWC i va assegurar que les administracions implicades treballen conjuntament perquè sigui d’aquesta manera. «Més enllà de la dificultat de la situació política, estem fent un gran esforç per llançar un missatge de confiança i per mostrar que congressos internacionals d’aquestes característiques són molt importants per a Barcelona, Catalunya i Espanya», va afirmar.

Notícies relacionades

Aquesta nova edició tindrà un impacte econòmic estimat a l’àrea de Barcelona d’uns 471 milions d’euros, lleugerament superior al de l’any anterior, i generarà uns 13.000 llocs de treball temporals. Hoffman va recordar que des del 2006 el Mobile World Congress ha deixat 4.400 milions i ha creat 115.000 llocs de treball eventuals.

El Congrés posarà l’accent aquest any en el futur de la societat que es dibuixa gràcies a la interrelació entre el 5G, internet de les coses i la intel·ligència artificial. Entre les 2.300 empreses que comptaran amb expositors hi ha Alibaba, Cisco Systems, Facebbok, Google, SAP, Huawei, Lenovo, Microsoft, Orange, Qualcommm, Telefónica, Vodafone, ZTE, Mercedes Benz, Seat i Toyota. O’Hara va destacar que, en aquesta edició, se centren «en les principals batalles del futur en el camp de la tecnologia», per la qual cosa s’abordarà a fons les oportunitats que ofereix la tecnologia 5G.