PROTESTA

CCOO i UGT convoquen aturades laborals per al 8 de març en la 'vaga de dones'

Les organitzacions socials han convocant una vaga feminista que busca afectar l'ocupació, el consum i l'educació

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els sindicats CCOO UGT han anunciat aquest dilluns la convocatòria d'"aturades laborals" de dues hores per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona i data en què les organitzacions socials volen convocar una vaga de dones que afecti l'ocupació, el consum i l'educació.

Ho han explicat en roda de premsa la vicesecretària general d'UGT, Cristina Antoñanzas; el secretari General d'aquest sindicat, Pepe Álvarez; la responsable d'Igualtat a CCOO, Elena Blasco; i el secretari general del sindicat, Unai Sordo.

Segons ha concretat Blasco, les aturades seran de dues hores "en les hores centrals del matí i la tarda", fórmula que s'ha adoptat per "garantir l'èxit de la convocatòria", donar-li "cobertura legal", facilitar la negociació dels treballadors que ho vulguin consensuar amb les empreses per sumar-s'hi, i "donar impuls polític a la reivindicació".

Les raons

Notícies relacionades

En la seva intervenció, Antoñanzas ha anat desgranant les raons que motiven aquesta convocatòria, com la persistència de les violències de caràcter masclista o el fet que la desocupació és un 3,5% més alt entre les dones, que a més desenvolupen el 74% de les feines a temps parcial.

"CCOO i UGT considerem que aquest 8 de març hem de fer un pas més. Sempre hem fet mobilitzacions, manifestacions, concentracions. Però aquest any convoquem una aturada per donar visibilitat a tots aquests problemes que s'estan produint al nostre país i a totes les discriminacions que estan patint les dones per accedir al mercat laboral i una vegada a dins, la bretxa d'oportunitats que existeix", ha afegit la responsable d'UGT.