acord frustrat

NH rebutja l'oferta de fusió del Grupo Barceló

El consell afirma que la seva decisió respon a l'interès dels accionistes

5

5 / CECILE CARREZ

1
Es llegeix en minuts

El consell d'administració de NH Hoteles ha rebutjat aquest dimarts l'oferta del grup competidor Barceló per fusionar les dues companyies, en què aquest últim grup hoteler tindria la major part del capital de la societat resultant. El consell ha destacat que la seva decisió ha sigut presa en defensa tant de l'interès social de la companyia com de tots els accionistes.

Notícies relacionades

NH Hoteles va rebre a finals de l'any passat una invitació de la seva competidora Barceló, "no sol·licitada, preliminar i no vinculant" per a la fusió dels seus respectius negocis. NH va informar llavors que "en aquesta mostra d'interès no sol·licitada" Barceló proposava controlar el 60% de la companyia resultant, així com la majoria en el seu òrgan de administració. En cas d'acceptar-ho, el gegant hoteler resultant, que cotitzaria en borsa, seria el primer grup espanyol amb més de 600 hotels a tot el món i una facturació conjunta de més de 3.000 milions d'euros.

NH en aquell moment no s'hi va mostrar gaire favorable perquè destaca que el seu consell d'administració va aprovar recentment el pla estratègic a tres anys de la cadena hotelera "amb un projecte independent de gran creixement que avui segueix sent vàlid". "Qualsevol modificació d'aquesta decisió o la consideració de qualsevol alternativa estratègica serà oportunament comunicada al mercat", i això suposa que qualsevol decisió haurà de ser adoptada pel consell de la firma.

Temes:

Hotels Empreses