Tercera jornada a la baixa per tancar l'any

La borsa del dijous 28 de desembre del 2017

Les caigudes dels últims dies rebaixen els guanys anuals al 7,92%

1
Es llegeix en minuts

Tercera jornada a la baixa de la borsa espanyola. Amb una caiguda del 0,71%, l'Ibex 35 ha perdut aquest dijous la cota de 10.100 punts, aconseguida a principis de desembre, arrossegada pels descensos dels grans valors i el sector bancari, afectat per la revalorització de l'euro. Aquesta pèrdua redueix els guanys anuals al 7,92% un dia abans de tancar l'exercici.

Els analistes atribueixen la situació a la incertesa creada després de les eleccions a Catalunya abocada a la formació d'un govern de partits independentistes.

Notícies relacionades

Les pèrdues de l'Ibex 35 han afectat els grans valors, encara que la pujada en la cotització de la moneda única també ha contribuït a aprofundir els descensos per l'efecte negatiu que té en el sector financer. Inditex ha retrocedit l'1,39%; BBVA, el 0,93%; Santander i Iberdrola, el 0,88%, i Telefónica, el 0,47%, mentre que Repsol ha avançat el 0,20%.

Endesa ha sigut un dels de la cua després de la concessió d'un préstec del BEI, i entre els bancs CaixaBank ha sigut el més castigat, al caure l'1,01%, mentre que Bankia s'ha desmarcat amb un repunt del 0,17%.