JORNADA ELECTORAL

Seat para vuit hores per permetre a la seva plantilla que voti

La fàbrica de Martorell ha concentrat els permisos per torns entre les 9.45 i les 17.45 hores

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes

La fàbrica de Seat a Martorell ha viscut avui una inusual parada. L'activitat a la factoria ha quedat totalment paralitzada durant vuit hores per afavorir que els 8.000 treballadors de la planta puguin anar a votar en les eleccions del 21 de desembre a Catalunya.

La companyia va notificar a la plantilla a través d'una circular interna dilluns passat la decisió d'organitzar els permisos retribuïts i no recuperables de fins a quatre hores que preveu la normativa per la coincidència de les eleccions amb un dia laborable. Per evitar el risc d'haver de parar l'activitat durant tot el dia, la marca ha optat per concentrar les hores de permís per a cada un dels torns entre les 9.45 hores i les 17.45 hores. 

1.000 cotxes menys

Notícies relacionades

Durant aquestes hores de parada, la fàbrica de Martorell ha deixat de produir uns 1.000 cotxes, segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Matías Carnero, que ha destacat la complexitat d'organització dels permisos per a una gran empresa industrial com Seat. La majoria dels proveïdors de Martorell també han adaptat els seus horaris per mantenir el mateix ritme de producció. 

La direcció i el comitè de Seat segueixen les recomanacions que van fer els agents socials fa uns dies al Consell Català de Relacions Laborals de Catalunya d'organitzar torns de votació per minimitzar l'impacte de les eleccions a les empreses. La patronal Pimec ha quantificat l'efecte de les hores de permisos retribuïts en uns 220 milions d'euros.