POLÈMICA LABORAL

"¡Que us bombin!": una cap d'Hisenda esclata després de la plantada dels seus treballadors al dinar de Nadal

Soledad García López va enviar un 'e-mail' a la nit després de la celebració i després es va disculpar

CCOO demana la destitució de la directora del Departament de Recaptació de l'Agència Tributària

zentauroepp41220900 cena navidad171220193726

zentauroepp41220900 cena navidad171220193726 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El divendres 15 de desembre, els dinars i sopars d'empresa abarrotaven els restaurants de tot Espanya, però en un no va regnar l'esperit nadalenc. El banquet del Departament de Recaptació de l'Agència Tributària (AEAT) va tenir com a epíleg els exabruptes de la seva directora en cap als treballadors que no van assistir a l'àpat. "Que us bombin. Les vostres excuses són de pacotilla i ens importen un rave", proclamava la cap via e-mail.

Dissabte a les 00.23, Soledad García López enviava als seus treballadors un correu electrònic en què els criticava la seva absència al brindis. Estava dolguda, i enviava la carta als seus subalterns després que pocs assistissin al dinar. "No ens mereixem el vostre enèsim menyspreu", es va queixar.

Segons fonts sindicals consultades per Libre Mercado, hi va haver "més de 1.400 destinataris, alguns dels quals estaven en delegacions de fora de Madrid. A aquest dinar normalment només hi van els inspectors i personal A1".

Notícies relacionades

Ja amb més calma (el segon e-mail es va enviar a les 13.35 hores), Sol -com la coneixen a Hisenda- es va adonar del seu error: "Estimats companys, ahir a la nit us vaig enviar un correu bastant tremendament equivocat pel qual us demano disculpes. No soc ningú per enfadar-me per les decisions que prengueu respecte d'anar o no al dinar de Nadal, i em vaig excedir absolutament en les meves paraules. No puc fer res més que demanar-vos una vegada i una altra disculpes. (…) El meu error d'ahir a la nit és imperdonable, però ho repeteixo, només puc disculpar-me i demanar-vos perdó", diu, després de mostrar el seu disgust com a directora de departament i com a persona.

CCOO ha demanat la seva dimissió o destitució, a més de l'obertura d'un expedient disciplinari per una falta greu. "No podem obviar aquest Que us bombin a qui ocupa i exerceix un càrrec de tanta rellevància dins de l'AEAT, i això és amb tota seguretat, com a mínim, una greu desconsideració amb els companys i subordinats", asseguren.