PRIVATITZACIÓ PARCIAL

El Govern ultima la venda d'un 7% de Bankia

Seu de Bankia a Madrid.

Seu de Bankia a Madrid. / FIRMA DE FOTO

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar

El Govern, a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), ha donat l'ordre per vendre al voltant d'un 7% del capital de Bankia. L'operació s'està fent a través del procediment conegut com a col·locació accelerada, que passa per subhastar les accions a inversors professionals, i estarà tancada abans que la borsa torni a obrir a primera hora d'aquest dimarts. 

Notícies relacionades

El paquet posat al mercat té una valoració d'uns 840 milions d'euros, segons han confirmat fonts financeres i ha avançat Vozpopuli. L'operació està preparada des de fa setmanes, però l'Executiu ha preferit esperar fins que el banc pugés en borsa. Actualment les accions cotitzen al seu nivell més elevat des de l'agost. 

El FROB (a través de la seva participada BFA) ja ha recuperat 1.800 milions d'ajudes públiques a Bankia, a través de la venda que va fer el febrer del 2014 i diversos dividends. Amb aquesta nova venda, la xifra s'elevarà a prop dels 2.700 milions, al voltant d'un 12% dels 22.450 milions injectats el 2012. El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, defensa que a aquests 1.800 milions s'hi han de sumar 5.000 milions més en diners tornats a accionistes i preferentistes, com va assegurar en una entrevista recent amb aquest diari.

Temes:

Bancs Bankia