noves alces

El bitcoin es dispara després del seu debut en el mercat de futurs

El suport del Japó a la criptomoneda consolida el seu valor com a actiu especulatiu

undefined36830336 file photo  bitcoin  virtual currency  coins are seen in an 171024104911

undefined36830336 file photo bitcoin virtual currency coins are seen in an 171024104911 / Benoit Tessier

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El preu del bitcoin ha pujat aquest dilluns més d'un 10% fins als 17.594 dòlars, coincidint amb el seu debut en el mercat de futurs de Chicago i després d'haver caigut amb força durant el cap de setmana. El bitcoin s'ha arribat a comprar per aquest preu sobre les 12.00 hora local (03.00 GMT) a Coincheck, un dels mercats nipons amb un volum de negoci més gran, on està experimentant una tendència a l'alça des que es van començar a emetre els primers contractes de futurs a la plataforma de Chicago CBOE a les 23.00 GMT.

La criptomoneda més coneguda del món ha experimentat aquest repunt en només quatre hores després d'haver arribat a caure fins als 1,5 milions de iens (13.217 dòlars/11.221 euros) diumenge, i després de diversos dies batent rècords davant les expectatives del seu debut.

En les últimes setmanes, el preu del bitcoin s'ha disparat per l'interès que ha despertat entre inversors particulars i corporatius el debut de la seva negociació de futurs als EUA.

Nous mercats d'intercanvi

A més de CBOE, l'autoritat reguladora nord-americana ha donat via lliure a l'intercanvi de futurs de bitcoin en el CME de Chicago, el mercat més gran de derivats del món, on començarà a oferir contractes el 18 de desembre, i l'índex Nasdaq de Nova York ha anunciat la seva intenció de seguir els mateixos passos el 2018.

Els derivats de la divisa virtual també podrien sortir a mercats financers de Tòquio a partir del 2018, segons ha anunciat un conglomerat d'empreses que opera en el parquet toquiota. El Japó es va situar a l'avantguarda mundial a l'hora de legislar sobre el bitcoin quan la va reconèixer com a forma de pagament a l'abril, cosa que ha convertit aquesta divisa en un preat actiu d'inversió.

Suport japonès

Notícies relacionades

El ien és actualment la divisa nacional més intercanviada per la moneda virtual, amb un 37,7% de la capitalització global davant el 28,4% del dòlar, segons dades de la web especialitzada Cryptocompare.

El bitcoin, una moneda virtual descentralitzada, va veure la llum el 2009 i es basa en la tecnologiablockchain (cadena de blocs), que també s'aplica a altres criptomonedes o divises que basen el seu valor material en l'encriptació de dades.