possible 'dieselgate'

La Fiscalia alemanya investiga BMW per possible manipulació d'emissions

Una ONG acusa el fabricant de cotxes que les partícules de NOX siguin 7,2 vegades més altes en carretera que en els controls al taller

zentauroepp40089272 a man looks at bmw engines displayed during the frankfurt mo170914190756

zentauroepp40089272 a man looks at bmw engines displayed during the frankfurt mo170914190756 / KAI PFAFFENBACH

1
Es llegeix en minuts
Agències

La fiscalia de Munic, al sud d'Alemanya, va obrir una investigació prèvia contra el fabricant alemany d'automòbils BMW per possible manipulació de les dades d'emissions dels seus motors Dièsel, informen aquest dijous diversos mitjans alemanys amb fonts de la Fiscalia.

"Hem obert una investigació prèvia arran dels últims informes que han aparegut", va dir una font de l'ens acusador. L'objectiu és determinar si hi ha una sospita prou forta per obrir un expedient d'investigació formal.

La ONG Deutsche Umwelthilfe (DUW) havia acusat BMW de manipular les dades de les emissions de motors dièselemissions de motors dièsel. L'organització no governamental involucra així aquest fabricant en l'escàndol que va començar amb Volkswagen i que ha afectat altres consorcis. 

Discrepància en les emissions

Notícies relacionades

Deutsche Umwelthilfe va constatar, a partir de proves a un BMW 320d, una discrepància de les emissions de NOX als controls en taller i les emissions en carretera que són fins a 7.2 vegades més altes, segons assenyala en un comunicat. Aquesta diferència, segons l'ONG, apunta que el model està instal·lant un sistema que interromp el dispositiu de neteja d'emissions.

BMW va rebutjar les acusacions de l'ONG i un portaveu va assenyalar, en declaracions al diari 'Handelsblatt', que "el consorci manté la convicció que el model examinat per la DUW compleix amb totes les exigències contemplades en les lleis per a la protecció del medi ambient".