negociació

Ford planteja prescindir de 280 empleats a Espanya per la baixada de la producció

La planta d'Almussafes preveu retallar la fabricació de cotxes per la baixada de la demanda

icoy28584499 mujer trabajadora170213191543

icoy28584499 mujer trabajadora170213191543

1
Es llegeix en minuts

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat als representants dels treballadors un excedent de 280 empleats per al primer quadrimestre del 2018 derivat d'unes previsions de baixada de producció de 120 vehicles, abans del llançament del nou Kuga. Aquests 280 contractes són de caràcter temporal i corresponen 150 a treballadors que es van incorporar al setembre per l'augment de producció i 130 a contractes temporals que, en els dos casos, vencen el 31 de desembre, segons ha informat a EFE el portaveu d'UGT Ford, Carlos Faubel.

Aquestes xifres s'han concretat aquest dimarts en la reunió del pla de competitivitat que estan negociant la direcció i el comitè d'empresa de la planta valenciana. Des d'UGT han proposat una reunió de l'observatori de l'ocupació per concretar quants treballadors queden amb contracte temporal, en quines condicions queda la seva renovació i de quina manera es podran recuperar els 280 treballadors que sortiran a finals d'any, tots ells de la planta de muntatge.

Mobilitat

Per ajustar la producció en el primer quadrimestre, amb una plantilla de 8.100 treballadors, s'ha proposat la mobilitat d'empleats entre plantes amb l'objectiu de traslladar l'excedent de personal a muntatge. Amb la baixada de producció, la factoria calcula que seran 1.820 els vehicles fabricats al dia durant els primers quatres mesos de l'any que ve.

Notícies relacionades

El representant d'UGT, sindicat majoritari a la planta, ha assenyalat que no s'ha pogut aprofundir en els plantejaments del sindicat i que ni tan sols ha pogut exposar la seva proposta, que va ser aprovada dissabte passat en una assemblea de treballadors i en la qual, entre altres qüestions, demana mantenir el poder adquisitiu i recuperar el pla de previsió per a la jubilació per a 4.500 empleats.

Kuga

Faubel ha manifestat que dilluns que ve, dia 11, es firmarà el calendari laboral del 2018 per a la factoria i, pel que fa a avançar les vacances de la planta de motors al juny, ha assegurat que el sindicat rebutja aquesta proposta i aposta per buscar alternatives. Segons ha explicat, una vegada se superi el primer quadrimestre del 2018, s'espera el retorn dels treballadors dels quals ara es prescindeix per l'augment de la producció després del llançament del nou Kuga al maig.