El Govern no tornarà a usar la guardiola de les pensions fins al juny

El secretari d'Estat de Seguretat Social diu que el pagament de les jubilacions no necessitarà recursos addicionals

zentauroepp40474565 madrid  09 10 17   manifestaci n por las pensiones dignas en171009131402

zentauroepp40474565 madrid 09 10 17 manifestaci n por las pensiones dignas en171009131402

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, ha assegurat aquest dilluns que "no necessitarem recursos addicionals" per afrontar el pagament de les pensions fins a la paga extraordinària del mes de juny. Així s'ha expressat Burgos en la roda de premsa de presentació de les dades d'atur i afiliació de novembre, on no ha aclarit l'estratègia futura de l'Executiu per comptar amb aquests recursos addicionals.

A Burgos li han preguntat si el Govern es planteja incrementar el préstec extraordinari contemplat als Pressupostos de l'Estat per a les pensions o si els seus plans passen per seguir recorrent al fons de reserva de la Seguretat Social. "L'important és destacar, una vegada més, que el Govern té capacitat d'utilitzar diferents instruments", ha dit el secretari d'Estat, que ha afegit que s'utilitzaran "els més adequats i més rendibles per al conjunt de la societat espanyola i de l'economia nacional".

Notícies relacionades

En tot cas, ha assenyalat que "els instruments financers de les pensions en el futur vindran bàsicament de les cotitzacions socials i de les aportacions dels Pressupostos de l'Estat". Per això, ha valorat que "el context va clarament a millor" i ha dit que "evidentment les pensions estan molt més segures quan es creen 3.000 llocs de treball diaris que quan se'n destruïen 1.500".

En els últims mesos, el Govern ha utilitzat el fons de reserva -el que queda del préstec de l'Estat de juny- i les quotes de la Seguretat Social com les fonts de finançament aquest mes de desembre per a les pensions i una paga extra dels 8,6 milions de pensionistes. En total, aquesta nòmina puja a 17.470 milions d'euros. De l'anomenada guardiola de les pensions, el Govern n'ha tret 3.586 milions d'euros, i del crèdit ha agafat els 4.206 milions que quedaven després d'afrontar els pagaments del juliol. La resta, aportada per les cotitzacions socials, suma 9.678 milions.