fins a l'1,9% interanual

La inflació va pujar vuit dècimes a l'octubre a Catalunya

L'alça dels preus de l'alimentació i dels hotels fa que l'IPC sigui el més alt d'Espanya

37656741 591

37656741 591 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

L'índex de preus del consum (IPC) a Catalunya va pujar vuit dècimes al mes d'octubre amb respecte al setembre per la pujada dels preus de la moda, i la taxa interanual va retrocedir dues dècimes, fins a l'1,9%, segons dades fetes públiques aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el conjunt d'Espanya, la inflació va pujar un 0,9% a l'octubre, però va retallar dues dècimes la seva taxa interanual, fins a l'1,6%, degut als preus de les gasolines, de les peces de vestir i de l'electricitat, que van pujar menys que l'octubre del 2016, així com per l'abaratiment del gas, del transport aeri i dels automòbils.

Notícies relacionades

Catalunya és, juntament amb la ciutat autònoma de Melilla, la comunitat autònoma d'Espanya amb una taxa d'inflació interanual més elevada, mentre que a l'extrem oposat hi figura Múrcia, amb un taxa interanual del 0,9%.

Sectors inflacionistes

L'anàlisi dels preus per partides mostra que tres són les àrees econòmiques inflacionistes a Catalunya; els preus de l'alimentació, el transport i els hotels, cafès i restaurants. Segons l'estadística de l'INE, els aliments es van encarir el 3% en termes interanuals, el transport el 2,9%, i els hotels, el 2,6%. La taxa estatal d'increment de preus en alimentació és del 2,3%; la del transport, del 2,2%, i dels hotels, del 0,017%.