DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Els concessionaris de cotxes van perdre un 30% de clients per l'1-O

El sector tem un descens de matriculacions per la caiguda de comendes a l'octubre

1

1

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes

Els concessionaris de cotxes de Catalunya van patir a l'octubre una caiguda del nombre de clients potencials. Les visites als concessionaris van caure al voltant d'un 30% a Catalunya durant aquests dies davant la incertesa generada pel referèndum d'independència i les càrregues policials així com la declaració unilateral d'independència (DUI).

El descens de visites als concessionaris es començarà a notar previsiblement en un període d'uns dos mesos, quan haurien de formalitzar-se les vendes de cotxes i les matriculacions segons ha explicat Gerardo Pérez president de la Federació de Concessionaris (Faconauto) en una reunió amb periodistes en la trobada sectorial que se celebra al IESE de Barcelona. 

Entrebanc conjuntural

Notícies relacionades

De moment, les matriculacions de vehicles a l'octubre van pujar un 4,6%, per sota de la mitjana registrada en el conjunt d'Espanya, segons ha destacat també al IESE Mario Armero, vicepresident de l'Associació de Fabricants (Anfac). Però aquesta xifra pot variar a la baixa a final de novembre o al desembre, quan tocarà matricular els cotxes la compra dels quals es va firmar a l'octubre. 

En tot cas, el sector espera un entrebanc conjuntural ja que els indicadors més recents han millorat a l'haver-se recuperat les visites de clients als concessionaris i mantenir-se en positiu les matriculacions al novembre. "Els clients necessiten certesa a l'hora de comprar un cotxe, amb una despesa mitjana de 22.500 euros i que s'acostuma a finançar", ha assegurat Gerardo Pérez.