Foment debat l'expulsió de Cecot pel seu suport al procés

El comitè executiu i la junta general de la patronal es reuneixen aquesta tarda i analitzaran l'encaix de l'associació empresarial del Vallès

1
Es llegeix en minuts

L'encaix de Cecot a Foment del Treball torna a estar sobre la taula i s'ha convertit en un tema recurrent. El comitè executiu de Foment es reunirà aquesta tarda amb un punt concret en l'ordre del dia: l'expulsió de Cecot de la patronal. Es considera que Cecot s'ha saltat l'acord de pau que totes dues van firmar el febrer passat per evitar l'expulsió de l'organització díscola del Vallès. El pacte, que va ser aprovat per la junta directiva de Foment i que va permetre refredar la tensió entre les dues patronals, incorporava el reconeixement de Cecot a no saltar-se les directrius de Foment, al mateix temps que aquesta reconeixia a cecot la possibilitat de tenir una veu pròpia.

Foment considera que Cecot ha infringit l'acord en diversos flancs. Per un costat, recolzant l'aturada general del 3 d'octubre sense fer partícip d'això Foment. En segon lloc, convertint la Nit de l'Empresari, segons fonts de Foment, en un acte de suport a la Generalitat amb referències polítiques i en què es va fer una gran ovació a Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

En tercer lloc, Foment considera que Cecot va anar massa lluny a l'enviar una carta al ministre d'Economia, Luis de Guindos, en què carregava contra el decret del 6 d'octubre per facilitar el trasllat de seus socials. La patronal d'Abad va afirmar en la missiva que aquesta mesura comportarà conseqüències negatives “en més del 90%” dels actors econòmics catalans. 

La setmana passada, Cecot va rebutjar l'empresonament d'Oriol Junqueras i de set consellers, a la vegada que va criticar la judicialització d'un conflicte que considera polític.